“Kia” dīleris “Forum Auto” tirgos arī “Peugeot”

Latvijas oficiālais “Kia” automašīnu dīleris SIA “Forum Auto”, kas līdz šā gada augustam darbojās ar nosaukumu SIA “Kia Automobiles”, tirgos arī “Peugeot” markas automašīnas.

Kā biznesa portālu “Nozare.lv” informēja “Peugeot” importētājs Baltijā “KW Bruun Baltic”, importētājs ir noslēdzis “Peugeot” dīlera līgumu Latvijā ar “Forum auto”, bet jaunās “Peugeot” Rīgas pārstāvniecības atvēršana tiek plānota šā gada beigās.

“KW Bruun Baltic” izpilddirektors Rasmuss Tali stāstīja, ka jaunā pārstāvniecība palīdzēs palielināt “Peugeot” konkurētspēju Latvijas tirgū. “Līdz šim “Peugeot” bija divas pārstāvniecības Rīgā, taču abas atrodas Daugavas labajā krastā. Savukārt Pārdaugavā tirdzniecības reģions strauji attīstās un kļūst saistošs, arī no konkurētspējas saglabāšanas viedokļa stratēģiski svarīgi ir atvērt pārstāvniecību tieši tur,” atzina Tali.

Jaunā 3000 kvadrātmetru lielā “Peugeot” pārstāvniecība atradīsies K.Ulmaņa gatvē 101.

Jauno autocentru atvērs jau “Forum auto”, kam ir vairāku gadu pieredze auto pārdošanā – kopš 2008.gada uzņēmums ir arī “Kia” automašīnu tirdzniecības pārstāvis Latvijā. Uzņēmums iekļauts Igaunijas “Tallina Kaubamaja” grupā.

“Forum auto” izpilddirektors Tonijs Pīrmā atzina, ka trešās “Peugeot” pārstāvniecības atvēršana ir loģisks solis. “”Peugeot” vēlas esošajiem un potenciālajiem klientiem kļūt pieejamāks un sniegt papildu iespējas ar jaunu tirdzniecības un remontdarbnīcas vietu. Savukārt “Peugeot” auto klāstā ir komercauto, ko “Forum auto” līdz šim netirgoja,” norādīja Pīrmā.

“Peugeot” ir viens no pārdotākajiem auto zīmoliem Latvijā. Šā gada pirmajos septiņos mēnešos Latvijā ir iegādāti 673 jauni “Peugeot” transportlīdzekļi, no kuriem 481 bija pasažieru automobilis un 192 – kravas automobiļi.

Pašlaik Rīgā ir divas “Peugeot” pārstāvniecības – “Auto halle” un “Amserv krasta”. Gada nogalē plānots atvērt trešo “Peugeot” pārstāvniecību Rīgā un piekto pārstāvniecību Latvijā. Jauno pārstāvniecību būvē uzņēmuma “Merko” meitassabiedrība SIA “Merks”. Auto tirgotājs neatklāj investīciju apjomu jaunajā pārstāvniecībā.

Jau ziņots, ka šā gada augusta sākumā Latvijas oficiālais “Kia” automašīnu dīleris SIA “Kia Automobiles” mainīja nosaukumu uz SIA “Forum Auto”, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja uzņēmumā.

Uzņēmuma vadība norāda, ka nosaukuma maiņa ir saistīta ar uzņēmuma turpmākajiem plāniem un attīstību automobiļu tirgū, jo jau tuvākajā nākotnē papildus “Kia” automašīnām tiks piedāvāti arī citu auto ražotāju zīmolu spēkrati.

Tāpat šā gada nogalē “Forum Auto” atklās jaunu tirdzniecības un apkalpošanas autosalonu, kas atradīsies Kārļa Ulmaņa gatvē 101, Rīgā.

“Forum Auto” tirdzniecības vadītājs Jānis Ozols skaidroja, ka automobiļu tirgus jau trešo gadu ir stabilizējies, tāpēc uzņēmums pieņēmis stratēģisku lēmumu par tā nākotnes attīstību. “Palielinoties apjomam, vēlamies tagadējiem un potenciālajiem klientiem nodrošināt apkalpošanu un servisu, kas atbilst augstākajiem kvalitātes standartiem,” uzsvēra Ozols.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.