Ķīlim par avārijas izraisīšanu piemēro brīdinājumu

Valsts policija piemērojusi brīdinājumu bijušajam izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim par 15.augustā izraisīto nelielo avāriju, kurā neviens necieta, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Administratīvo pārkāpumu kodeksā par šādu pārkāpumu paredzētā sankcija ir brīdinājums vai piecu latu naudas sods.

Jau ziņots, ka par braukšanu alkohola reibumā tiesa Ķīlim piemēroja 600 latu naudas sodu, administratīvo arestu uz piecām diennaktīm un atņemt transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz diviem gadiem un aizliegt iegūt kuģa vadīšanas tiesības uz diviem gadiem.

Ķīlis soda naudu jau samaksājis un arestu plāno izciest tuvāko mēnešu laikā pēc konsultēšanās ar ārstiem.

Ķīlis augusta vidū Āgenskalnā, vadot automašīnu “Mazda 3”, taranēja ielas malā novietotu automašīnu “Volkswagen Bora”. Negadījumā neviens cilvēks necieta. Policisti notikuma vietā noskaidroja, ka “Mazda 3” vadīja 1968.gadā dzimušais Ķīlis, kurš sākotnēji paskaidroja, ka tumsā nav pamanījis stāvošo automašīnu. Vīrieša izelpā tika konstatētas 1,34 promiles alkohola.

Ķīlis uzskata, ka tiesas spriedums ir taisnīgs, un savu kļūdu atzina. Viņš arī cer, ka šādas nepatikšanas līdzīgā situācijā kādu citu autovadītāju atturēs no sēšanās pie stūres.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.