Ford Transit Trail – Overlanding tūrisma cienītājiem (+ FOTO)

Ford prezentējis furgona Transit pilnpiedziņas versiju, kas paredzēta Overlanding tūrisma cienītājiem.

Overlanding, tūrisma ceļojums ar savu transportlīdzekli un nakšņošanu, tostarp arī grūti pieejamās vietās, kļūst arvien populārāks, tādēļ arī autoražotāji cenšas neatpalikt, piedāvājot vairāk jaunumu arī šajā segmentā.

Viens no tiem ir Ford Transit Trail, uz pazīstamā komerctransportlīdzekļa Transit bāzes radīts ceļojumu furgons ar 314 Zs turbomotoru un pilnpiedziņu.

Šādai automašīnai, kas nebaidīsies nobraukt no asfalta, lai atvestu ceļotājus uz kādu klusāku un romantiskāku stūrīti, ir gandrīz 90 mm augstāks klīrenss un par 70 mm platāka šķērsbāze, plastikāta aizsargi visapkārt virsbūvei un papildu kāpšļi. Sarežģītākos braukšanas apstākļos palīdzēs jaudīgais 314 Zs (543 Nm) motors, pilnpiedziņa un 10 pakāpju automātiskā kārba ar pieciem braukšanas režīmiem: Normal, Eco, Mud/Ruts, Tow/Haul un Slippery. Sava loma arī Goodyear Wrangler Workhorse bezceļu riepām, kas uzmontētas 16 collu riteņu diskiem.

Aprīkojuma sarakstā iekļauts Sync 4 multimediju komplekss ar 12 collu ekrānu, Smart-key viedā atslēga, vairākas 110 un 12 voltu kontaktligzdas, kā arī USB savienotāji. No palīgsistēmām pieejama kruīza kontrole un aklās zonas uzraudzība. Salonā ir sagataves kempinga mēbeļu piestiprināšanai, kā arī nišas līdzpaņemto mantu noglabāšanai. Papildaprīkojums paredz diožu ārējā apgaismojuma jostu un divus akumulatorus, bet ar Heavy-Duty Trailer Package varēs vilkt līdz pat trīs tonnas smagu piekabi.

Ford Transit Trail cena ASV ir nepilni 66 000 dolāru. Tiek solīts, ka pārdošanā tas nonāks 2023. gada pavasarī.

Foto: Ford

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.