Laiks pievērst uzmanību dīzeļdegvielas atbilstībai apkārtējā gaisa temperatūrai (+VIDEO)

Šī gada pēdējā mēnesī Latvijas autobraucēji sastapās ar īstai ziemai raksturīgām temperatūrām. Tas lika vēlreiz pārdomāt riepu izvēli un pievērst uzmanību bākā iepildītās dīzeļdegvielas atbilstībai apkārtējā gaisa temperatūrai. Degvielas tirgotāji kā Neste Latvija aukstajai sezonai bija sagatavojušies savlaicīgi.

“Mēs laicīgi gatavojoties ziemai jau no rudens esam sākuši piegādāt stacijās arktiskās klases dīzeļdegvielu. Novembrī tā bija nulltās klases arktiskā dīzeļdegviela, esam pamazām pārgājuši uz arktiskās pirmās klases dīzeļdegvielu. Paredzēts, ka uz Ziemassvētkiem Neste stacijās tiks piegādātā arktiskā 2. klase, kas domāta visbargākajiem ziemas apstākļiem,” informēja SIA Neste Latvija valdes priekšsēdētājs Armands Beiziķis.

Šīs klases ziemas dīzeļdegvielas sasalšanas temperatūra ir pie mīnus 32 grādiem – Latvijā sen nepiedzīvota sala. Jāsaka gan, ka arī zemāko arktisko klašu dīzeļdegvielas ir ļoti saliuzturīgas. Arktiskā pirmā klase – līdz mīnus 26 grādiem, bet nulltā – līdz mīnus 22. Šis iedalījums attiecināms uz klasisko dīzeļdegvielu Futura D, bet Neste stacijās iegādājamas vēl divas citas dīzeļdegvielas šķirnes. Daudzviet Latvijā var nopirkt paaugstinātas kvalitātes degvielu ProDiesel, un pagaidām tikai divās stacijās Rīgā – atjaunīgo dīzeļdegvielu Neste MY. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.