Omniva autoparks pirmo reizi papildināts ar elektroautomobiļiem (+ FOTO)

Īstenojot videi draudzīgas uzņēmējdarbības principu ieviešanu, Omniva Latvija savu autoparku papildinājusi ar pirmajiem elektroauto – diviem Nissan Leaf automobiļiem. Sākot ar šā gada 28. augustu, tie tiks izmantoti uzņēmuma personāla vajadzībām, dodoties ikdienā pie klientiem un sadarbības partneriem.

Omniva jau iepriekš testējusi arī elektroautomobiļus, kas paredzēti sūtījumu piegādei, tomēr šobrīd tirgū vēl nav pieejami tādi spēkrati, kas atbilstu Omniva sūtījumu transportēšanas vajadzībām elektroauto ietilpības un salīdzinoši nelielā nobraucamā attāluma ar vienu uzlādi dēļ.

“Meklējot veidus, kā nodrošināt videi saudzīgu uzņēmējdarbību, esam nolēmuši Omniva autoparku papildināt ar pirmajiem elektroauto mūsu uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē. Vidēji mūsu darbinieki mēnesī nobrauc ap 3000 km, izmantojot dīzeļdegvielu vai benzīnu. Turpmāk, veicot šo attālumu ar Nissan Leaf automobiļiem, varam neuztraukties par  nodarīto kaitējumu dabai izplūdes gāzu emisijas sakarā. Ceram, ka nākamo pāris gadu laikā automobiļu ražotāji pielāgosies mūsu un vajadzībām, jo, raugoties ilgtermiņā, esam iecerējuši autoparku papildināt arī ar elektrobusiem sūtījumu transportēšanai,” atklāj Omniva Latvija vadītāja Beāte Krauze-Čebotare.

Sākot ar šī gada 1. jūniju,  Omniva Latvija birojs un šķirošanas centrs atrodas energoefektīvākajā loģistikas centrā Latvijā – Green Park Mārupē, kur iekārtots modernākais sūtījumu šķirošanas centrs Latvijā un tiek nodrošināta atkritumu šķirošana, kā arī energoefektīva resursu pārvaldība.

Nissan Leaf ir viens no pasaulē populārākajiem elektroautomobiļiem, kas nerada gāzu izmešus un tādējādi neveicina siltumnīcas efektu. Klusais un jaudīgais auto ir īpaši piemērots pilsētas satiksmei. 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.