Groza autoceļu lietošanas nodevas; nemaksātājus fiksēs automatizētas iekārtas

Saeima konceptuāli atbalstījusi 2019. gada budžeta likumprojektu paketē esošos grozījumus Autoceļu lietošanas nodevas likumā, kas paredz, ka turpmāk autoceļu lietošanas nodevas nemaksātājus fiksēs automatizētas iekārtas, un par nodevas nesamaksāšanu varēs sodīt ne tikai transportlīdzekļa vadītāju un pārvadātāju, bet arī turētāju vai īpašnieku.

Likums nosaka, ka autoceļu lietošanas nodevu maksā par kravas transportlīdzekļiem, kuru pilna masa ir lielāka par 3000 kilogramiem, un kravas transportlīdzekļu sastāviem, kuru pilna masa ir lielāka par 3500 kilogramiem.

Lai uzlabotu autoceļu lietošanas nodevas samaksas kontroli, grozījumi Autoceļu lietošanas nodevas likumā precizē nodevu maksātāju loku, līdztekus mehāniskā transportlīdzekļa īpašniekam, turētājam un vadītājam turpmāk nodevas maksātājs būs arī pārvadātājs. Lai nodrošinātu nodevas samaksas kontroli, paredzēts, ka turpmāk nodevas samaksas kontroli varēs veikt arī ar tehniskajiem līdzekļiem, proti, pārkāpumu varēs fiksēt, neapturot transportlīdzekli. Ar likuma izmaiņām plānots budžetā iekasēt papildus 4,08 miljonus eiro.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.