Rīgas Motormuzejam uzdāvina unikālu “Volga” automobili (+ VIDEO)

Rīdzinieks Vladimirs Voicehovskis uzdāvinājis Rīgas Motormuzejam ģimenes relikviju – Volga GAZ-24, kas savulaik izgatavots RAF rūpnīcā speciāli viņa tēvam, raksta krievu izdevums Auto.mail.ru

Automobilis ir patiešām unikāls, jo tiek pieļauts, ka tas ir vienīgais GAZ-24, kas izgatavots ārpus Gorkijas autorūpnīcas cehu sienām.

RAF rūpnīcā tapušais eksemplārs tika būvēts konkrētam cilvēkam – Liepājas ārstam-fiziologam, kuram “pa blatu” izdeva atļauju iegādāties “1 komplektācijas virsbūvi” (ar salonu), kas pēc tam tika papildināta ar detaļām no “visas PSRS”.

Saskaņā ar Auto.mail.ru informāciju, Voicehovskis seniors ir viens no RAF markas reaminācijas automobiļa izstrādātājiem, kā arī piedalījies 16 000 km garajā auto pārbraucienā “Liepāja-Vladivostoka” ar sērijveida mikroautobusiem “Latvija”.

Motormuzejam dāvinātās “Volga” nobraukums nav sevišķi liels (nepilni 70 000 km) – pēdējos 30 gadus tas esot nostāvējis bez kustības – pa laikam vien “padarbināts” vien motors, mainīta eļļa un uzpumpētas riepas.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.