“Euro-Auto” zaudē tiesības izplatīt jaunas “Renault” un “Dacia” automašīnas

Automašīnu tirgotāja SIA “Euro-Auto” zaudējusi tiesības izplatīt jaunas “Renault” un “Dacia” automašīnas, liecina “Renault” pārstāvju paziņojums.

“Renault Polska Sp. z o.o.” izplatītajā paziņojumā teikts, ka šis uzņēmums pārtraucis izplatīšanas līgumu ar “Euro Auto”.

Tas nozīmē, ka “Euro Auto” ir zaudējis tiesības izplatīt jaunas “Renault” un “Dacia” mašīnas, kā arī to rezerves daļas. Tāpat uzņēmums “Euro-Auto” vairs nav pilnvarots veikt automašīnu mehāniskās daļas, virsbūves un krāsas atjaunošanas darbus.

Uzņēmuma vadība komentārus nesniedza, taču, sazinoties ar kādu personu, kas vēlas palikt anonīma un iepriekš ir bijusi saistīta ar attiecīgo uzņēmumu, aģentūra LETA noskaidroja, ka šis līgums esot pārtraukts šī gada pavasarī.

Jautāta par iespējamiem iemesliem, iepriekš ar uzņēmumu saistītā persona pieļāva iespēju, ka tas varētu būt saistīts ar to, ka uzņēmumam varētu būt grūtības ar nodokļu nomaksu un maksātspēju vispār. Turklāt uzņēmums neesot varējis nokārtot saistības arī ar šo personu.

Kā liecina informācija Valsts ieņēmumu dienesta publiskojamo datu bāzē, patlaban uzņēmuma “Euro-Auto” saimnieciskā darbība nav apturēta. Tiesa, vienlaikus redzams, ka uzņēmuma nodokļu parāda summa patlaban ir vairāk nekā 1,4 miljoni eiro. Tāpat uzņēmumam piemērots aizliegums izmaiņu reģistrācijai attiecībā uz kapitāla daļu nominālvērtību izmaiņu, aizliegums samazināt vai palielināt pamatkapitāla lielumu, aizliegums reģistrēt jaunas komercķīlas, kā arī visa veida pārreģistrēšanas aizliegums.

“Firmas.lv” informācija liecina, ka “Euro-Auto” apgrozījums 2015.gadā bija 12,56 miljoni eiro. Uzņēmums 2015.gadā cieta zaudējums 598 690 eiro apmērā. SIA “Euro-Auto” dibināta 1993.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 145 208 eiro. “Euro-Auto” pieder SIA “Raba grupa”, kas pilnībā pieder Leonīdai Stoļarukai.

Renault Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.