Pusgada laikā policija konstatējusi 4000 gadījumus, kad vadītāji braukuši bez tehniskās apskates (+ video)

Šogad sešos mēnešos Valsts policija konstatējusi 4000 gadījumus, kad vadītāji braukuši ar transportlīdzekli, kuram noteiktajā termiņā nav veikta tehniskā apskate.

Lai aicinātu transportlīdzekļu vadītājus rūpīgāk gādāt par sava spēkrata tehnisko stāvokli, Valsts policija sagatavojusi atjautīgu videoklipu, lai pievērstu uzmanību transportlīdzekļa tehniskā stāvokļa nozīmei ceļu satiksmē.
Tehniskā stāvokļa atbilstība drošai ceļu satiksmei ir viens no svarīgākajiem aspektiem, kas tieši saistīts ar drošu pārvietošanos. Pavirša attieksme pret šķietami nenozīmīgiem sīkumiem ikreiz pirms tehniskās apskates veikšanas nereti veido tādu kopumu, kas var būt bīstams ne vien pašu dzīvībai, bet arī vispārējai satiksmes drošībai.

“Nav noslēpums, ka par transportlīdzekļa tehnisko atbilstību drošai ceļu satiksmei tā īpašnieki visbiežāk atceras mirkli pirms ikgadējās tehniskās apskates veikšanas, taču pārējā laikā lieki galvu par to nelauza. Diemžēl ir arī tādi autovadītāji, kuri uzskata, ka tehniskā apskate ir tikai formalitāte – šī gada sešos mēnešos vien Valsts policija autovadītājiem sastādījusi 4000 protokolus par piedalīšanos ceļu satiksmē ar transportlīdzekli, kuram noteiktajā termiņā nav veikta tehniskā apskate. Jāpiebilst, ka no tiem teju 300 šoferi par šādu pārkāpumu sodīti vairākkārt,” norāda Valsts policijas Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšniece Vineta Mistre.

Lai vērstu sabiedrības uzmanību uz transportlīdzekļa tehniskā stāvokļa nozīmību ceļu satiksmē un aicinātu pret to izturēties rūpīgāk, policija sagatavojusi videoklipu “Tehniskais stāvoklis”. Tas ir jau trešais no Valsts policijas veidoto videoklipu sērijas, kas veltīti ceļu satiksmes drošības uzlabošanai.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.