Krāslavā, bēgot no policijas, avarē iereibis autovadītājs

Krāslavā, bēgot no policijas, avarējis kāds policijas redzeslokā iepriekš nonācis 1990.gadā dzimis autovadītājs, kurš pie transportlīdzekļa stūres bija sēdies 1,79 promiļu alkohola reibumā.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, šonakt ap plkst.1.20, veicot dienesta pienākumus ceļu satiksmes uzraudzībā, policisti Krāslavā pamanīja automašīnu “Audi”, kas ar savu dīvaino braukšanas stilu piesaistīja viņu uzmanību.

Policisti pieņēma lēmumu apturēt šo transportlīdzekli, taču tā vadītājs nepakļāvās policistu likumīgajām prasībām apstāties un turpināja kustību, uzņemot arvien lielāku braukšanas ātrumu. Policisti ar dienesta automašīnu sāka bēgļa vajāšanu.

Automašīnas “Audi” vajāšana turpinājās nedaudz vairāk par piecām minūtēm līdz brīdim, kad auto nobrauca no ceļa un apgāzās. Šis negadījums notika Kalniešu pagastā, kur policisti uzreiz aizturēja automašīnas vadītāju, 1990.gadā dzimušu vīrieti, kuram izelpā tika konstatēts 1,79 promiļu alkohola reibums.

Uzreiz pēc notikušā negadījuma uz notikuma vietu tika izsaukta ātrā medicīniskā palīdzība, jo traumas guva trīs automašīnas pasažieri, 1997., 1995. un 1990.gadā dzimuši vīrieši.

Aizturētā persona policistu redzeslokā saistībā ar analoģiska rakstura pārkāpumiem nonākusi jau agrāk. Tieši pirms mēneša vīrietis tika notiesāts par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā.

Avarējušajai automašīnai nav bijis noteiktajā kārtībā izietas tehniskās apskates, kā arī nav bijis obligātās apdrošināšanas.

Par pastrādāto pārkāpumu vadītājam draud gan administratīvā, gan arī kriminālatbildība.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.