Lai apturētu dzērušu traktora vadītāju, policisti sašauj traktora riepas

Lai apturētu kāda dzēruša vīrieša vadīto traktoru Bauskas novada Brunavas pagastā, policijas darbiniekiem nācies pielietot šaujamieročus.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece atklāja, ka vakar plkst.21.39 Brunavas pagastā Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas darbinieku uzmanību pievērsa braucošs traktors, kura braukšanas stils radīja aizdomas, ka tā vadītājs ir alkohola reibumā. Tika pamanīts, ka ar traktoru tiek pārvadāts arī pasažieris, kas atbilstoši likumam nav atļauts.

“Policijas darbinieki ieslēdza auto bākugunis un pieprasīja apstāties, taču traktora vadītājs ignorēja policistu prasības un neapstājoties pēkšņi nogriezās uz lauka, turpinot kustību, tāpēc vienam no policistiem nācās traktora vadītājam sekot skriešus. Lai piespiestu traktora vadītāju apstāties, policisti raidīja vairākus brīdinājuma šāvienus gaisā. Tā kā arī šis brīdinājums tika ignorēts, policisti sašāva abas traktora riepas. Traktorists gan vēl mēģināja turpināt kustību arī šādā veidā, taču pēc brīža apstājās, pēc kā nekavējoties tika aizturēts,” notikušo apraksta Sietniece.

Konstatēts, ka traktora vadītājs, 1970.gadā dzimis vīrietis, atradies 1,6 promiļu reibumā, vadīja traktoru tiesas lieguma laikā, jo iepriekš jau ticis pieķerts braucot dzērumā, par ko bija atņemta vadītāja apliecība.

Pret vīrieti sākta administratīvā lietvedība par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām. Tāpat ir sākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, ja ir atņemtas vadīšanas tiesības un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.