Leģenda ir atgriezusies!

Ceturtdienas, 10.marta vakarā izstāžu zālē „H20 6”, Rīgā ilgi gaidīto pirmizrādi Latvijā piedzīvoja jaunās paaudzes „Ford Mustang”.

Par īpašu gaisotni pasākuma laikā gādāja vakara vadītāji Anna Rozīte un Jānis Romanovskis, kā arī grupa Triānas Parks.

Pasākuma viesi varēja ne vien paši pārliecināties par jaunā „Ford Mustang” izcilību, bet klātienē aplūkot arī tā vēsturiskos priekštečus, kurus bija sarūpējis Latvijas Antīko automobiļu klubs, Amerikāņu auto klubs un „Youngtimer Rally”.

“Patiess prieks, ka uz Latviju beidzot atceļojis ilgi gaidītais un leģendārais „Ford Mustang”, kas, pateicoties savam unikālajam dizainam, izcilajai veiktspējai un adekvātajai cenai, jau iemantojis kulta auto statusu visā pasaulē. Turklāt jāuzsver, ka šis modelis iezīmē jaunu ēru „Mustang” vēsturē – šī ir pirmā reize vairāk nekā 50 gadu ilgajā pastāvēšanas laikā, kad klasiskais amerikāņu automobilis oficiāli pieejams pircējiem Eiropā,” teic „Inchcape Motors Latvia” mārketinga vadītāja Jana Garanča.

Jaunais „Mustang” no 0 līdz 100 km/h ieskrienas mazāk nekā piecās sekundēs. Tāpat pirmo reizi modeļa vēsturē „Ford Mustang” Eiropā pieejams ar 5,0 litru V8 dzinēju ar 421 ZS jaudu un 530 Nm griezes momentu. Bez tam piedāvājumā ir ekonomiskais 2,3 l „EcoBoost” dzinējs ar 317 ZS un 432 Nm.

„Ford Mustang” ir pilnībā rekonstruēta priekšējā un aizmugurējā piekare. Priekšpusē ir jauns perimetra balstrāmis, kas vienlaikus stiprina priekšējo konstrukciju un ļauj samazināt tās svaru, tādējādi nodrošinot uzlabotu kontroli pār riteņiem, kas uzlabo vadāmību, stūrēšanu un braukšanu kopumā.

Tāpat jaunais „Mustang” ieguvis aprīkojumā virkni dažādu inovatīvu tehnoloģiju, kas piedāvā autovadītājiem labāku informētību, kontroli un savienojamību. Gan braucot pa grants ceļiem, gan brīvdienu izbraucienos autovadītājs ar slēdžiem uz konsoles var ātri noregulēt stūres vadību, dzinēja reakciju un transmisiju, kā arī elektroniskās trajektorijas stabilizācijas kontroles iestatījumus, izvēloties pieejamos piedziņas režīmus, lai pielāgotu „Mustang” atbilstoši savām vēlmēm.

Jaunais „Ford Mustang” pieejams fastbeka un kabrioleta virsbūves versijās, ar sešpakāpju manuālo un automātisko transmisiju, kā arī klasiskiem dizaina elementiem, kuru vidū ir trīsdimensionālas aizmugurējās gaismas trīs līnijās, trapeces formas priekšējais radiatora režģis un haizivs mutes formas priekšējais panelis.

Jaunā automobiļa cena Latvijā ir, sākot no 36 800 eiro. Pasūtīt automobili un pieteikties izmēģinājuma braucieniem iespējams „Ford” autosalonā Rīgā, Skanstes ielā 4a. Tāpat „Mustang” būs apskatāms arī auto industrijas izstādē „Auto 2016”, kas no 15. līdz 17.aprīlim norisināsies Ķīpsalā.

Kopš 1964.gada, kad tirdzniecībā tika laists pirmais „Mustang”, kopumā pārdoti vairāk nekā deviņi miljoni šī modeļa automobiļu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.