Varētu atbalstīt vēl bargākus sodus par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu

Valdošās koalīcijas partija kopumā atbalsta priekšlikumus grozījumiem Administratīvo pārkāpumu kodeksā (APK), kas paredz palielināt sodus par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu.

Koalīcijas partiju sanāksmē pirmdien izvērtēti Iekšlietu ministrijas (IeM) priekšlikumi grozījumiem APK uz trešo lasījumu, un koalīcijas pārstāvji vienojušies par atsevišķiem precizējumiem, bet kopumā ieceri atbalsta.

Par šiem priekšlikumiem vēl būs jālemj Saeimas Juridiskajai komisijai, kā arī visiem deputātiem, kad likumprojekts tiks izskatīts parlamenta sēdē galīgajā lasījumā.

Juridiskās komisijas vadītājs, nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš pēc koalīcijas sanāksmes norādīja, ka braukšanas ātruma pārkāpšana ir nopietna problēma, turklāt cietušo skaits uz ceļiem pieaug, tāpēc IeM rosina paaugstināt šos sodus.

Par šiem priekšlikumiem komisijā plānots diskutēt otrdien, pastāstīja Bērziņš. Paužot personīgo viedokli, viņš akcentēja, ka esošie sodi būtu jāpārskata, jo pašreizējā situācija ar braukšanas ātruma pārkāpumiem nav pieņemama. Arī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes loceklis Edgars Tavars sacīja, ka ZZS atbalsta IeM priekšlikumus.

IeM priekšlikumi paredz nedaudz bargākus sodus par ātruma pārkāpšanu, nekā tas bija paredzēts likumprojekta otrā lasījuma redakcijā. Par ātruma pārkāpumiem līdz desmit kilometriem stundā piedāvātais sods nemainās – tas ir brīdinājums vai atsevišķos gadījumos desmit eiro sods. Savukārt, sākot ar ātruma pārsniegšanu par 11 kilometriem stundā virs atļautā ātruma, IeM piedāvā lielākus sodus, nekā iepriekš bija paredzēts.

Iepriekš Saeimas otrajā lasījumā atbalstītās izmaiņas APK paredzēja sīkāk diferencēt naudas sodus par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par nelielu ātruma pārsniegšanu sankcijas paredzēts samazināt, bet bargākus sodus noteikt par būtisku atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.