Vairāk kā 500 km dienā! – Velo ultramaratonists Arvis Sprude sasniedz Ginesa pasaules rekordu (+ VIDEO)

Velo ultramaratonists kuldīdznieks Arvis Sprude ar savu neatlaidību, mērķtiecību un izturību pārsteidzis pasauli ir ne reizi vien – pērn Polijā viņš kļuva par pasaules rekordistu ar visvairāk nobrauktajiem kilometriem septiņās dienās, šogad bija pirmais no Baltijas, kas finišējis prestižajās un smagajās sacensībās pāri Amerikai.

Vakar vakarā Kuldīgā daudzi viņa sekotāji un atbalstītāji bija liecinieki vēl vienam pārsteigumam – Arvis pārspēja līdz šim esošo Ginesa pasaules rekordu ar visvairāk nobrauktajiem kilometriem septiņās dienās. Paveiktais gan vēl jāapstiprina Ginesa rekordu komisijai. Aiz muguras septiņas dienas uz velosipēda, ik dienu nobraukti vidēji 508 kilometri, kopā pieveicot 3559 kilometrus – tāda ir velo ultramaratonista kuldīdznieka Arvja Sprudes bilance, kad viņš finišē Ginesa pasaules rekordam pieteiktajā braucienā.

Līdz šim visvairāk kilometru septiņās dienās bija izdevies nobraukt skotam Džošam Kviglijam, Arvis Sprude to pārspējis par vairāk nekā 50 kilometriem. “Katra diena bija cīņa ar sevi, šodien mēs aizgājām gulēt pusseptiņos, sāku braukt astoņos, nebija pārliecības, ka izdosies, bet katrā aplī braucot un redzot, cik daudz cilvēki tā bija papildus motivācija,” saka Arvis Spude. Arvja Sprudes treneris Toms Flaksis: “Es teiktu apbrīnojams, liela veiksme, gan liela sagatavotības pakāpe, es esmu vairāk kā apmierināts ar Arvi šodien un ne tikai šodien.”

Galvenokārt šī uzdevuma veikšanai Arvis izmantoja Kuldīgas novada ceļus, līdz ar to uzmundrinājumi un atbalsti bija ne tikai virtuāli, kur interesenti varēja sekot līdzi, bet arī pabraukt kādu gabaliņu kopā. Viens no viņiem bija profesionālais Latvijas šosejas riteņbraucējs kuldīdznieks Krists Neilands. “Es zinu, ko tas prasa, tas prasa ļoti daudz. Ja godīgi – es pat nestādos priekšā – septiņas dienas no vietas braukt ar ļoti limitētām stundu gulēšanām. Nu, cepuri nost. Nē, es neuzņemtos, tas skaidrs.” Klātienē Arvja Sprudes paveikto Ginesa rekordu komisija nevēroja.

Lai to pierādītu, tika izmantota komisijas atzīta izsekošanas ierīce, tāpat arī pārbaudei nosūtīti reģistrētie dati no velosipēda datora, ik pa stundai Arvim brauciens bija arī jāfilmē. Kā papildmateriāls brauciena pierādīšanai būs arī foto, video akcija iedzīvotājiem “Noķer Arvi!”, kurā viņi sociālajos tīklos dalījās ar saviem garāmbraucošā Arvja iemūžinātajiem kadriem. Šogad bijuši vēl divi mēģinājumi pārspēt šo rekordu, bet neveiksmīgi. Šobrīd Ginesa pasaules rekordu mājaslapā atrodami 85 ieraksti, kuros minēts vārds – Latvija. Arvja Sprudes iesūtītos materiālus komisija izskatīs aptuveni trīs nedēļu laikā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.