Ķīnas bezpilota kravinieki cīnās ar infekciju (+ VIDEO)

Laikā, kad Ķīna cīnās ar vienu no smagākajiem Covid-19 pandēmijas uzliesmojumiem, lietā tiek liktas arī modernās tehnoloģijas, tostarp droni, robotsuņi un pašbraucošas automašīnas.

Trīs gadus pēc pandēmijas izcelšanās, kas, kā tiek uzskatīts, sākās Ķīnā, cilvēce jau ir daudz nopietnāk sagatavojusies, taču arvien vēl izmanto atšķirīgu taktiku cīņai ar vīrusu. Ķīnieši, piemēram, uzskata, ka vīrusu var apturēt ieviešot pilnīgu lokdaunu un pilna mēroga dezinfekciju.

Plašāka mēroga darbiem izstrādāts Robosweeper – pilnībā elektrisks un pašbraucošs kravinieks-dezinfekcijas mašīna, kas aprīkots ar 4.līmeņa autopilotu, tātad spēj pārvietoties un darīt savu darbu bez cilvēka klātbūtnes.

Automašīna tiek kontrolēta izmantojot mākoņa bāzes platformu, kas attālināti ļauj plānot maršrutu, nosūtīt uz degvielas un dezinfekcijas šķīdumu uzpildīšanu, kā arī notekūdeņu novadīšanu un tehniskai apkopei.

Tiek ziņots, ka uzņēmumi WeRide un Yutong Group ir izgatavojuši nelielu elektrisko kravas automašīnu partiju, kas maija beigās sāks darbu testa režīmā Guandžou pilsētā.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.