Ne tikai sniegs – no kā autovadītājiem jāuzmanās ziemā!

Ziemā autovadītājiem grūtības rada ne tikai sniegotie ceļi, bet arī mainīgie laika apstākļi. Šķīdonis, sasalstošs lietus vai atkusnis, kurš atsedz bedres uz ceļa, var apdraudēt autovadītājus un drošību uz ceļa.

Daudzi autovadītāji nav pārliecināti par savām prasmēm un cenšas izvairīties no auto vadīšanas ziemas sezonā. Galvenokārt tas notiek tādēļ, ka viņus uztrauc sniegputenis un apledojušie ceļi. Taču piesardzība uz ceļa ir jāievēro arī tad, kad sniegs ir nokusis un gaisa temperatūra ir ap nulli.

Šķīdonis

Dubļi, kas veidojas uz grants ceļa, kūstot sniegam, ievērojami palielina sānslīdes risku. Nevajadzētu ignorēt šķīdoņa ietekmi uz braukšanas drošību, tādēļ būtu vēlams savu ātrumu pielāgot konkrētajiem laika apstākļiem un ceļa stāvoklim.

Turklāt, ja ceļš ir dubļains, transportlīdzekļa logi un lukturi ļoti ātri paliek netīri, kas var negatīvi ietekmēt redzamību. Tādēļ ir ļoti svarīgi regulāri pārbaudīt logu tīrīšanas šķidruma līmeni un logu tīrītāju slotiņu stāvokli, kā arī regulāri notīrīt auto lukturus.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.