11 tonnas ūdens un speciāls konteiners, lai nodzēstu aizdegušos Tesla

Austrijā ugunsdzēsējiem nācās pamatīgi pasvīst, lai nodzēstu Tesla elektromobili, kas bija aizdedzies pēc ietriekšanās kokā.

Vietējie mediji vēsta, ka 57 gadus vecā Vācijas iedzīvotāja vadītā Tesla avāriju piedzīvoja 4.oktobrī – automobilis aizskāra ceļa nožogojuma barjeru, saslīdēja un ietriecās kokā. Vadītāju izglāba garāmbraucošie un viņu ar helikopteru nogādāja medicīnas iestādē. Savukārt automobilis aizdegās, sagādājot pamatīgas rūpes ugunsdzēsējiem. Lai nodzēstu liesmojošo elektromobili, bija vajadzīgas 11 tonnas ūdens (vienā mašīnā parasti ir divas), kā arī speciāls konteiners, ko atgādāja no 75 km attālās Švarcas.

Šajā ūdensnecaurlaidīgajā un trīs tonnas smagajā konteinerā Tesla atliekas pavadīs trīs dienas, jo tieši tik ilgi elektromobilis vēl ir bīstams un saglabā pašaizdegšanos spēju.

Ugunsdzēsēju brigādes vadītājs atzīmē, ka elektromobiļa dzēšana ir ārkārtīgi sarežģīts uzdevums – akumulators atrodas mašīnas apakšā, kas apgrūtina piekļuvi, bet skābes un ķimikālijas, ko tas satur, ir ļoti grūti neitralizējamas.

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.