UAZ izgatavo trīsasu kravas auto

Krievijas autobūves kompānija UAZ izgatavojusi trīsasīgu kravas auto ar palielinātu kravnesību. Sešriteņu kravinieka attēli ievietoti sociālajos tīklos.

Internetā nonākuši trīsasīga UAZ kravas auto attēli. Tas izgatavots uz UAZ Profi bāzes, apgādāts ar trešo asi, pagarinātu riteņu bāzi un apjomīgu kravas kasti, kas ļāvusi palielināt kravnesību salīdzinājumā ar standarta modeli, kas var transportēt 1,5 tonnas.

Ražotājam tuvi ziņu avoti gan vēsta, ka sešriteņu kravas auto sērijveida ražošanu nepiedzīvos – izgatavoti vien daži automobiļi, ko izmantos pārvadājumiem rūpnīcas teritorijā, pārvietojot nestandarta izmēru detaļas.

Piebildīsim, ka Uļjanovskas rūpnīcai savulaik jau bijusi pieredze ar šādas konstrukcijas automobiļiem: 2000-tajos gados tas bija modelis UAZ-2360L, bet 1976.gadā tika radīts prototips UAZ-452DG ar kravnesību divas tonnas.

Kas attiecas uz sērijveida produkciju, tad UAZ plāno Profi pagarināto modeli uz parastā divasu kravinieka bāzes. Šāda, gandrīz septiņus metrus gara modifikācija atšķirsies ar garāku rāmi, riteņu bāzi un pastiprinātu piekari.

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.