Jautājumu par papildu 50 fotoradariem un 50 “mulāžām” skatīs valsts budžeta sagatavošanas procesā

Jautājums par papildu uzstādāmajiem 50 fotoradariem un 50 “mulāžām” tiks izskatīts valsts budžeta likumprojektu sagatavošanas procesā, lēma Ministru kabinets.

Valdība atbalstīja Iekšlietu ministrijas priekšlikumu par laikā no 2015.gada līdz 2018.gadam uzstādīto 100 fotoradaru darbības nodrošināšanu līdz laikam, kamēr tie tiks atzīti par derīgiem.

Valdība arī konceptuāli atbalstīja jau iepriekš publiski izskanējušos priekšlikumus par jaunu tehnisko risinājumu ieviešanu, piemēram, ar radaru konstatēt luksofora signāla neievērošanu, kā arī fiksēt transportlīdzekļu vidējo braukšanas ātrumu. Tāpat plānots ieviest arī ierīces, kas ļaus fiksēt tālruņa lietošanas pārkāpumus, transportlīdzeklim atrodoties kustībā, drošības jostas nelietošanu, luksoforu signālu prasību neievērošanu, kā arī citus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus. LETA jau vēstīja, ka daļa no minētajiem priekšlikumiem uz ceļiem jau ir reāli ieviesti.

Lai īstenotu minētos priekšlikumus, Iekšlietu ministrijai sadarbībā ar Satiksmes ministriju līdz šī gada 1.septembrim jāiesniedz grozījumi valdības iepriekš pieņemtajā rīkojumā, kas paredzētu uzdevumu Valsts policijai noslēgt attiecīgu līgumu ar Ceļu satiksmes drošības direkciju. Tāpat nepieciešams precizēt Iekšlietu ministrijas ilgtermiņa saistības un izdevumus, kā arī valsts pamatbudžeta ieņēmumus no naudas sodiem.

Jau ziņots, ka patlaban uz ceļiem izvietoti 100 stacionārie fotoradari, bet Valsts policijas rīcībā ir 12 pārvietojamie fotoradari.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.