Volvo bezpilota kravinieki sāk pārvadāt kravas (+ VIDEO)

Vera – Volvo Trucks elektriskie bezpilota vilcēji bez kabīnes un vadītāja sākuši pārvadāt kravas konteinerus no loģistikas centra uz kravas ostu Gēteburgā.

Volvo Trucks un Dānijas jūrniecības kompānijas DFDS kopīgais projekts startējis testa režīmā un kravu pārvadājumi notiek pa iepriekš iestatītu maršrutu, kas ietver arī nelielu koplietošanas ceļu nogriezni. Šobrīd Vera maksimālais ātrums nepārsniedz 40 km/h, bet to darbu kontrolē operators koordinācijas centrā.

Testu mērķis ir panākt kravu pārvadājumu „pastāvīgu un nepārtrauktu plūsmu”, kā arī identificēt bezpilota kravinieku ekspluatācijas problēmas, kas jāuzlabo turpmākajā attīstības procesā.

Elektriskais bezpilota vilcējs Vera tika prezentēts pagājušā gada septembrī. Transportlīdzeklis iztiek bez kabīnes un vadītāja, var patstāvīgi analizēt satiksmes situāciju un noteikt tās atrašanās vietu ar precizitāti līdz vairākiem centimetriem. Izmantojot mākoņpakalpojumu servisus, kravas automašīnas sniedz operatoriem koordinātas, informāciju par ātrumu, piegādes laiku un akumulatora uzlādes līmeni.

Autonomi braucošo kravas mašīnu priekšrocības ir liela kravnesība un zems trokšņa līmenis, kas kravu pārvadājumus ļaus turpināt arī naktī.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.