Starptautiskā operācijā Valsts policija pārtrauc viltus finanšu brokeru zvanu centru darbību (+ VIDEO)

Īstenojot aktīvu starptautisko sadarbību, tika saņemtas vairākas atbildes no Eiropas Savienības valstu tiesībaizsardzības iestādēm, ka arī šajās valstīs ir saņemti cietušo iesniegumi par krāpšanas faktiem, kas saistīti ar finanšu platformu darbību. Vairākās no šīm valstīm notiek izmeklēšana saistība ar šādām krāpšanām.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka organizācijā bija strikts lomu sadalījums. Piemērām, ja persona, būdama uzņēmuma darbinieks, veica zvanu operatora funkcijas, tad, sazvanot potenciālos klientus, piedāvāja viņiem pirkt platformu pakalpojumus un veikt pirmo iemaksu.

Pēc tam klientus pārņēma citi uzņēmuma darbinieki, kuru uzdevums bija pierunāt klientu veikt pēc iespējas vairāk pirkumu jeb izkrāpt pēc iespējas vairāk naudas no jau esošajiem klientiem. Darbinieki, saskaņā ar to veicamajiem pienākumiem, bija sadalīti grupās, kuras vadīja menedžeri, kas risināja organizatoriskus jautājumus, sniedza ieteikumus un deva norādījumus, kā arī kontrolēja darba gaitu. Bez tam noskaidrots, ka uzņēmumos darbojās struktūrvienības, kas sadalītas atkarībā no valodām, kādas pārvalda potenciālie klienti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.