Porsche Taycan, Tesla Model X un Škoda Octavia EuroNCAP testos (+ VIDEO)

Porsche Taycan, Tesla Model X un Škoda Octavia pārbaudīti EuroNCAP drošības testos. Visi ieguvuši piecas zvaigznes no piecām iespējamām, taču rezultāti nedaudz atšķirīgi.

Vislabāko rezultātu šoreiz uzrādīja elektriskais krosovers Tesla Model X, kas par pieaugušo pasažieru drošību saņēma 98% šajā rādītājā tikai nedaudz atpaliekot no absolūtā EuroNCAP rekorda, ko šā gada septembrī uzstādīja Mazda CX-30 (99%). Bērnu aizsardzību eksperti novērtēja ar 81%, gājēju aizsardzību – ar 72%, bet drošības sistēmu komplekss – ar 94%.

Porsche Taycan  rezultāti vājāki: vadītāja un priekšējā pasažiera drošību EuroNCAP novērtēja ar 85%, pasažiera – bērna aizsardzību – ar 83%. Gājēju aizsardzība tika novērtēta ar 70%, bet drošības sistēmu komplekss – ar 73%.

Pirmie divi auto modeļi mūsu valstī būs pa kabatai vien retajam, tādēļ interesantāks šķiet jaunās paaudzes Škoda Octavia vērtējums. Jāteic, ka tas nebūt nav slikts, jo čehiem, kas testos piedalījās ar Combi universālu, izdevies novietoties pa vidu abiem elektriskās piedziņas modeļiem. Pieaugušo braucēju aizsardzību drošības eksperti novērtēja ar 92%, bērnu aizsardzību – ar 88%. Gājēju aizsardzība tika novērtēta ar 73%, bet drošības sistēmu komplekss – ar 79%.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.