Kazahstānā sāk izmantot luksoforus ar sarkano plus sekciju (+ FOTO)

Kazahstānas pilsētas Atirau ielās parādījušies līdz šim neredzēti luksofori ar papildu “sarkano +” sekciju. Par to Facebook lapā ziņo vietējais reģionālais komunikāciju dienests.

Kazahstānā pierādīts, ka luksofors var būt arī savādāks un strādāt krietni gudrāk. Iedegts signāls sarkans + informē, ka pretimbraucošām automašīnām, tas ir, krustojuma pretējā pusē, ir ieslēgts sarkans signāls, tādēļ jūs bez kavēšanās varat pagriezties pa kreisi. Izslēgts sarkans + informē, ka, pagriežoties pa kreisi jums jādot ceļš pretimbraucošajam transportam.

Modernizētā luksofora ieviesēji uzskata, ka jaunievedums uzlabos satiksmes drošību un šādā gadījumā tiks izslēgta iespēja, ka pretimbraucošais transports saduras ar tām mašīnām, kas veic pagriezienu.

Arī Maskavā plānots ieviest gudros luksoforus, kas automātiski atpazīst autobusus un nekavējoties ieslēdz zaļo signālu, nodrošinot prioritāti sabiedriskajam transportam. Nākamgad šādu luksoforu skaitam Krievijas galvaspilsētā vajadzētu pieaugt līdz 460 vienībām.

Ļoti priecē fakts, ka Rīgā vismaz 2 gadus arī ir šādi krustojumi, kuros autovadītāji tiek informēti par sarkanās gaismas signālu pretējai plūsmai!

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/rscatyrau

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.