“AvtoVAZ” nosauc “Lada XRay” aptuveno cenu (+ foto)

Uzstājoties TV kanāla REN TV ēterā, “AvtoVAZ” vadītājs Bo Andersons atklājis modeļa “Lada XRay” aptuveno cenu, kas būšot 500 000 rubļu (EUR 10 400), vēsta krievu interneta mediji.

Andersons pastāstījis, ka “XRay” tiek gatavoti četri dažādi varianti. Visām versijām būs labas bezceļu īpašības, kas nozīmē, ka laba pārgājamība garantēta katrai “XRay” komplektācijai. Tas ierakstīts jau modeļa gēnos.

Foto: AvtoVAZ

Šobrīd nav zināms, kura no četrām Andersona nosauktajām versijām būs pieejama par minēto cenu, tādēļ krievu mediji atgādina, ka vispirms pie pircējiem dosies “XRay” priekšpiedziņas modifikācija, kas iegūs hečbeka virsbūvi un tiks ražota uz “Renault Sandero” platformas. Vēlāk tai pievienosies krosovers “XRay Cross” uz “Renault Duster” bāzes, kas tiks piedāvāts ar gan priekšējo, gan ar visu riteņu piedziņu. Pēc “Avtostat” informācijas, viens no motoru klāsta pārstāvjiem varētu būt 1,6 litru 114 ZS benzīna agregāts, kas strādās tandēmā ar piecu pakāpju manuālo pārnesumkārbu.

“Lada XRay” sērijveida ražošanas starts paredzēts nākamā gada oktobrī, kas ir par dažiem mēnešiem ātrāk nekā tika ziņots agrāk.

Foto: AvtoVAZ

Foto: AvtoVAZ

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.