“Bridgestone” sesto gadu pēc kārtas atzīts par pasaules lielāko riepu ražotāju

Pēdējos sešus gadus Bridgestone bijis pasaulē lielākais riepu un gumijas produktu ražotājs. To apstiprina žurnāla Tire Business sagatavotie jaunākie reitinga rādītāji.

Globālo riepu ražotāju tops 2014 ir ikgadējs pasaules riepu ražotāju reitings. Punkti šajā reitingā tiek piešķirti par riepu ražošanas un pārdošanas nozarē strādājošu uzņēmumu veiktspēju un finansiālo stāvokli.

Bridgestone reitingā spējusi saglabāt pirmo pozīciju, kompānijas riepu tirdzniecības apjomam veidojot 27,4 miljardus ASV dolāru, kas ir vairāk nekā 85% no uzņēmuma ienākumiem. Kompānija tuvāko sekotāju apsteigusi par gandrīz diviem miljardiem dolāru. Savukārt uzņēmuma kopējais ienākumu apjoms 2013. gadā, aptverot arī kompānijas pārējās biznesa aktivitātes, veidoja vairāk nekā 36 miljardus dolāru.

Bridgestone spējis noturēties pasaules reitinga augstākajā pozīcijā, pateicoties pārdomātai stratēģijai, dažādojot kapitāla daļas mazākos uzņēmumos un sistēmiski investētjot modernu tehnoloģiju attīstībā.

Kopumā desmit lielākās riepu ražošanas kompānijas nodrošinājušas gandrīz 63% no pērnā gada pasaules riepu tirdzniecības apjoma.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.