Lotus pabeidz Elise, Exige un Evora ražošanu (+ FOTO)

Britu sporta automašīnu ražotājs Lotus noņēmis no konveijera trīs iekšdedzes motoru modeļus. Turpmāk tos aizstās divi jaunumi, turklāt viens no tiem būs ar elektrisko piedziņu.

26 gadu laikā pa rūpnīcas izbraukuši 51 738 Elise, Exige un Evora eksemplāri, kas ir gandrīz puse no zīmola kopējās produkcijas visā tā 73 gadu vēsturē. Vēl tikai pēdējie „atvadu” modeļi Elise Sport 240 Final Edition (pēdējais no 35 124) spilgti dzeltenā krāsā, Exige Cup 430 Final Edition (numurs 10 497) Heritage Racing Green un Evora GT430 Sport (pēdējais no 6117) tumši metāliski pelēkā krāsā un tad tā jau būs vēsture.

Jaunie laiki sāksies ar rūpnīcas pārkārtošanu  un sagatavošanu markas lielākā modeļa Emira ražošanai.  Šī modeļa pamatā būs alumīnija Sports Car Architecture platforma, bet motoru piedāvājumā divi agregāti: Toyota sešcilindru 3.5 turbo dzinējs ar 400 Zs Zs, sešpakāpju mehānisko vai automātisko pārnesumkārbu, kā arī aptuveni 360 Zs jaudīgs Mercedes-AMG turbo četrciindru motors, kas apvienots ar septiņu pakāpju robotizēto pārnesumkārbu.

Vēl viens jaunums ir ierobežotā skaita hiperauto Evija, kas ir pirmais modelis, ko briti izstrādājuši ar Ķīnas Geely koncerna atbalstu. Vienlaicīgi tas ir pirmais Lotus ar pilnībā elektrisku spēka iekārtu. Zināms, ka Evija rīcībā būs 2028 Zs, kas tam ļaus sasniegt 400 km/h (elektroniski ierobežots) maksimālo ātrumu un līdz 100 km/h ieskrieties 3 sekundēs.

Pavisam plānots saražot vien 130 Lotus Evija eksemplārus.

Foto: Lotus

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.