Toyota gatavo Aygo X izmēru elektrisku krosoveru

Toyota gatavo kompaktu elektriskās piedziņas krosoveru, kas pēc izmēriem līdzināsies Eiropas tirgum ražotajam Aygo X.

Automašīna iekļausies Toyota bZ (Beyond zero) saimē, kas līdz 2030.gadam paredz 15 jaunus elektriskās piedziņas modeļus.

Jau pieminētais krosovers ar darba nosaukumu bZ Small Crossover savā izskatā apvieno Aygo X un bZ4X elementus, izceļas ar īsām pārkarēm un izvērstām riteņu arkām, kurām melnas krāsas plastikāta aizsarguzlikas. Divdurvju automobilim ir šauri priekšējie lukturi, kas tālu iesniedzas spārnos un melnas krāsas jumts, kas vizuāli izskatās kā vienots elements ar vējstiklu.

Eksperti uzskata, ka bZ Small Crossover pamatā būs E3 platforma (Emotion, Engagement and Energy), kas apvieno GA-C un elektriskās platforms E-TNGA elementus. Šāds risinājums ļaus izgatavot ne tikai degvielas šūnu, hibrīda un uzlādējamo hibrīdautomobiļu, bet arī pilnībā elektriskus automobiļus.  

E3 platformas modeļi parādīsies pēc 2025.gada, par pionieri izvirzot nākamās paaudzes C-HR, kas nesen sarīkotajā prezentācijā bija skatāms koncepta veidolā kā bZ Compact SUV.

Toyota atklājusi, ka mazākie šīs platformas pārstāvji uz 100 km patērēs 12,5 kWh. Zināms, ka Eiropas tirgum tos ražos Toyota rūpnīcās Turcijā un Lielbritānijā.

 

Foto: Toyota

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.