Hyundai prezentējis savu jaunāko modeli – kompakto krosoveru Kona (+ foto)

Dienvidkorejas autobūves kompānija Hyundai iepazīstinājusi ar savu jaunāko modeli – krosoveru Kona, kas šo nosaukumu aizguvis no Havaju salu pilsētas.

Saskaņā ar ražotāja informāciju, Kona izgatavots uz jaunas platformas, ko Hyundai radījis speciāli kompakto krosoveru segmentam. Automobilis ir 4,14 m garš, 1,80 m plats un 1,55 m augsts. Riteņu garenbāze 2,60 m, bagāžas nodalījuma ietilpība – 361 – 1143 litri, bet atstatums no zemākā punkta līdz ceļa virsmai – 17 cm.  

Kona izceļas ar trapecveida radiatora resti, šauriem diožu galvenajiem un zemu novietotiem miglas lukturiem, apakšu, sānus un riteņu arkas sargā melnas plastikāta uzlikas, bet aizmugure zīmīga ar jumta spoileri un tikpat šauriem kā priekšpusē lukturiem.

Atkarībā no tirgus, Kona būs pieejams ar četriem dzinējiem. Viens no tiem ir 2,0 litru atmosfēriskais benzīna motors, kas attīsta 149 Zs (179 Nm) un darbojas kombinācijā ar sešu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Šāds tandēms var nodrošināt paātrinājumu līdz simtam 10 sekundēs, bet maksimālais ātrums būs 194 km/h.

Klientam tiks piedāvāts arī 177 Zs (265 Nm) turbo motors savienojumā ar septiņu pakāpju divsajūgu robotizēto pārnesumkārbu. 100 km/h Kona šādā gadījumā sasniegs 7,7 sekundēs, bet maksimālais ātrums būs 210 km/h.

Eiropas tirgum sagatavots 1,0 litru trīscilindru turbo motors, kas savienots ar 6MK. Pateicoties 120 Zs jaudai un 172 Nm griezes momentam 100 km/h varēs sasniegt 12 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 181 km/h. 2018.gadā kļūs pieejams 1,6 litru dīzeļdzinējs, kas 115 Zs (260 Nm) versijā apvienos 6MK un priekšpiedziņu, bet 133 ZS (300 Nm) versijā sajūgts ar 7 pakāpju divsajūgu kārbu un pieejams variantā ar priekšējo vai visu riteņu piedziņu. Šajā pašā gadā korejieši solījuši arī Kona elektrisko modeli, kas ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem varēs nobraukt aptuveni 390 km.

Zināms, ka Kona pieejama  multimediju sistēma ar 5,7 vai 8 collu ekrānu, Android Auto un Apple CarPlay atbalstu un atpakaļskata kameru, bezvadu viedtālruņa uzlāde, ādas sēdekļi ar dekoratīvo diegu nošuvumu, bet rūpnīcas komplektā iekļautas tādas mūsdienīgas drošības sistēmas, kā automātiskā bremzēšana briesmu gadījumā, joslas uzturēšanas palīgs, tālo gaismu automātika, noguruma uzraugs, aklās zonas sensors ar aizmugurējo sānu kustības brīdinājumu.

Dienvidkorejas tirgū Kona pārdošana sākas jau šomēnes, vēlāk sekos Ziemeļamerika un Eiropa. 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.