Alūksnē startēs Latvijas rallija sezona

18.un 19..janvārī Aūksnes apkaimē startēs rallijs “Alūksne 2019”. Rallijs “Alūksne 2019” būs pirmais sacensību posms Latvijas un Igaunijas rallija čempionāta dalībniekiem, kā arī sezonas starts Latvijas rallijsprintistiem un Historic ieskaites braucējiem

Sportisti ar nepacietību gaida rallija “Alūksne 2019” startu. Par lielu gandarījumu visiem dalībniekiem Alūksnes novadā valda īsta ziema un visi varēs izbaudīt patiešām īstu ziemas ralliju. Ņemot vērā ideālos laika apstākļus, rallijam pieteicies kupls dalībnieku pulks. Pāri starta estakādei pārbrauks 85 rallija ekipāžas. Alūksnes rallija dalībnieku nometne ir visai raiba. Atklāšanas ceremonijā plīvos 9 valstu karogi.

Trasē būs redzami, tehniskā ziņā, ļoti dažādi spēkrati. Sākot ar WRC tehniku līdz padomju laikā dominējošajiem žigulīšiem. Jāpiebist, ka arī šie žigulīši krietni atšķirsies savā starpā, jo daži startēs čempionāta ieskaitē, bet citi Historic klasē. Runājot par ātrākajiem spēkratiem, pavisam būs 12 auto, kuri pārstāvēs WRC, R5 un Proto grupu. Rallija skatītājus ar dinamisku braušanas stilu un plašām sanslīdēm priecēs Martina Samsonas un Marko Ringenberga ekipāžas, kuras latviešu faniem jau labi pazīstamas. Žēl, ka viņiem šoreiz konkurenci nevarēs sastādīt Jānis Vorobjovs ar Ivo Pūķi. Latvijas rallija leģenda ar savu stūrmani Alūksnē trasē pēc ilgāka pārtraukuma dosies ar Mitsubishi Evo spēkratu.

Sīva cīņa par pirmo vietu norisināsies starp Valērija Gorbaņa un Egona Kaura ekipāžām. Tā noticis visos rallijos , kur abi konkurenti startējuši. Zirgaspēku iztrūkumu(V.Gorbaņs vienīgais startē ar WRC auto) igaunis centīsies kompensēt ar savu lielisko meistarību. Ja abiem konkurentiem īpašas kļūmes negadīsies, citi diez vai trauces viņu savstarpējā cīņā.

LRC2 ieskaitē čempiona statusu centīsies apliecināt Emīls Blūms. Arī šogad Emīls startē gan Latvijas, gan Igaunijas čempionātos. Atcerēsimies, ka Emīls Blūms ir arī pērnā gada Igaunijas čempions starp N4 klases braucējiem. Savukārt Emīla komandas biedrs Edijs Bergmanis centīsies sevi apliecināt LRC1 klasē. Kā atzīst pats Edijs, tad esot pēdējais laiks piemērīt čempiona kroni.

Ar nepacietību līdzjutēji gaida trīs pasaules junioru čempionāta dalībnieku cīņu R2 klasē. Eiropas čempions Mārtiņš Sesks duetā ar Krišjāni Cauni Alūksnē cīnīsies pret pieredzējušā igauņa Kena Torna un viņa tautieša Rolanda Pooma ekipāžām. Iespējams, ka šī varētu būt pati intriģējošākā cīņa rallijā “Alūksne 2019”.

Rallija svinīgā atklāšana 18.janvāra pēcpusdienā Alūksnē, bet vakarā jau starts diviem nakts ātrumposmiem. Sestdien rallijs turpinās ar atlikušajiem astoņiem ātrumposmiem. Tiekamies Alūksnē!

Foto: Jānis Grīnhofs

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.