Brazīlijas GP uzvar Hamiltons, konstruktoru kausu iegūst Mercedes

Pašreizējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 20.posmā – Brazīlijas “Grand Prix”, sekmējot viņa pārstāvētās “Mercedes” komandas triumfu Konstruktoru kausā.

Brita F-1 karjerā tā jau ir 72.uzvara, kamēr rekordistam Mihaelam Šūmaheram no Vācijas ir 91 panākums.

Hamiltons svētdienas sacensību noslēgumā apsteidza “Red Bull” braucēju Maksu Verstapenu no Nīderlandes, kamēr trešais bija pieredzējušais soms Kimi Reikenens (“Ferrari”).

Tikmēr “Mercedes” komanda Konstruktoru kausā uzvarējusi jau piekto gadu pēc kārtas.

Jau sacensību sākumā abiem “Mercedes” pilotiem Hamiltonam un Valteri Botasam no Somijas izdevās izvirzīties vadībā, tomēr vēlāk uz pitstopu rēķina priekšgalā bija “Red Bull” braucēji Verstapens un austrālietis Daniels Rikjardo. Verstapens šajā sacīkstē demonstrēja lielisku sniegumu, bet, viņam esot vadībā, nīderlandieša formulā ietriecās “Force India” franču braucējs Estebans Okons, kurš centās konkurentu apdzīt, lai gan no viņa atpalika par veselu apli.

Pēcāk Okons par šādu sodu saņēma desmit sekunžu sodu.

Šāds pavērsiens lika Verstapenam zaudēt līdera godu. Tiesa, nopietnas problēmas ar formulu Nīderlandes pilotam nebija, bet noslēgumā viņš piekāpās tikai Hamiltonam, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Reikenens.

Uzreiz aiz pirmā trijnieka bija Rikjardo, Botass un vācietis Sebastjans Fetels no “Ferrari”, kamēr septīto vietu guva “Sauber” pilots Šarls Leklērs no Monako, kuram sekoja francūzis Romēns Grožāns (“Haas”), dānis Kevins Magnusens (“Haas”) un meksikānis Serhio Peress (“Force India”).

Pirms sezonas noslēdzošā posma Hamiltons iekrājis 383 punktus, kamēr otrais ar 302 punktiem ir Fetels. Savukārt pirmo trijnieku ar 251 punktu noslēdz Reikenens, kuram ar 237 punktiem seko Botass.

Hamiltons šogad triumfēja ceturto reizi pēdējo piecu sezonu laikā, bet kopumā viņam šis ir piektais čempiontituls.

Konstruktoru kausu jau nodrošinājusī “Mercedes” šobrīd ieguvusi 630 punktus, kamēr “Ferrari” ar 553 punktiem ir otrā. Trešo vietu tikmēr ar 392 punktiem stabili ieņem “Red Bull”.

Šī gada F-1 sezona noslēgsies 25.novembrī Abū Dabī.
 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.