Jaudīgs budžeta klases viedtālrunis zem 300 EUR? (+ FOTO)

Huawei P40 sērijas viedtālruņi ir pacēluši jaunu latiņu mobilajā fotogrāfijā, paverot vēl nebijušas fotografēšanas iespējas, kas spēj pārsteigt ne vien amatieri, bet arī profesionālu fotogrāfu.

Arī pats pirmais jaunās P40 sērijas pārstāvis – P40 lite – kļuvis par labāko palīgu un izklaides biedru jaunākajai tālruņu lietotāju paaudzei, kurus īpaši aizrauj foto un video satura veidošana, kā arī mobilās spēles. Uz ko spējīgs šis budžeta klases viedtālrunis?

“Aktīvam dzīvesveidam nepieciešams tikpat jaudīgs viedtālrunis. Tieši tādēļ Huawei P40 lite aprīkots ar Kirin 810 čipkopu, kas optimizē gan ierīces efektivitāti, gan MI apstrādi. Turklāt, salīdzinot ar citām 8nm mikroshēmām, Kirin 810 ir par 50 % lielāks tranzistoru blīvums un tas nodrošina par 20 % mazāku enerģijas patēriņu, tādēļ viedtālrunis prezentēs lielisku veiktspēju, lai arī ko jūs darītu,” stāsta A. Jekimovs. Augstās lietotāju prasības spēs apmierināt arī četrkāršā mākslīgā intelekta (MI) kameru sistēmu, kas patīkami iepriecinās ne vienu vien tehnoloģiju un foto mīli. 

Kļūsti par profesionālu fotogrāfu ar pāris klikšķiem

Pateicoties četrkāršajai kameru sistēmai, P40 lite piedāvā vairākas interesantas funkcijas, kas palīdzēs radīt neaizmirstamus video un fotoattēlus.

Jaunais P40 lite modelis aprīkots ar 48 MP galveno fotokameru, kas atbalsta Huawei jaunāko daudzkadru kompozīciju (multiframe composition) tehnoloģiju, tādējādi, savienojot vairākus secīgi uzņemtus attēlus, gala rezultātā tiek iegūta profesionāla līmeņa fotogrāfija ar izcilu krāsu gammu. “Līdz ar iespaidīgu galveno kameru, tālrunis tāpat aprīkots ar makro objektīvu, kas palīdz uzņemt augstas izšķirtspējas attēlu pat tādiem objektiem, kas atrodas vien nieka 4 cm attālumā, savukārt 8 MP ultra platleņķa objektīvs izmanto 120° redzes lauku un palīdz lietotājam uzņemt pat par 140 % plašāku ainu – sākot no iespaidīgām un krāsu pārbagātām dabas ainavām un beidzot ar sirsnīgām grupu kopbildēm,” stāsta Huawei produktu apmācību vadītājs A. Jekimovs. P40 lite kamera piedāvā arī bokē (bokeh) objektīvu, kas ļauj imitēt dabiska attēla dziļuma efektu, kā arī uzlabotas kvalitātes super-nakts režīmu (Super Night Mode), kas ļauj lietotājam uzņemt kvalitatīvus attēlus pat diennakts tumšajā stundā.

Netraucēta izklaide, lai kur Tu atrastos

Izmantojot tālruni cauru dienu, var rasties šaubas par to, vai ierīce būs gana spējīga turēt līdzi lietotāja aktīvajam dzīves ritmam. Taču ar P40 lite par šo uztraukties nav nepieciešams, jo tālrunis aprīkots ar ietilpīgu 4200 mAh akumulatoru, kas nodrošina, ka ar vienu uzlādi pietiks visai dienai. Turklāt, pateicoties 40W Huawei SuperCharge uzlādei, pat vissteidzīgākie lietotāji varēs būt droši, ka viņu viedtālrunis darbosies vēl ilgi, jo 70 % akumulatora uzlādi iespējams veikt vien 30 minūšu laikā.

P40 lite tāpat spēs apmierināt arī prasīgāko spēļotāju vajadzības, jo tajā iestrādātais MI astoņu kodolu centrālais procesors (CPU) un Mali-G52MP6 grafiskais procesors (GPU) izcili apstrādā grafiskās detaļas un optimizē tālruņa skaitļošanas iespējas. Turklāt jaunākās paaudzes GPU turbo tehnoloģija nodrošina HD grafiku un kadra ātruma palielināšanu, kas nozīmē, ka lietotāji var spēlēt savas mīļākās spēles bez jebkādas aizķeres. “Kā papildu bonusu tiem, kas ne vien novērtē labu spēļu kvalitāti, bet arī komunikāciju, P40 lite piedāvā iespēju pievienot Whatsapp tērzēšanas lodziņu spēļu saskarnē. Tas nozīmē, ka lietotājs var vienlaikus komunicēt ar draugiem un veikt spēles izšķirošo gājienu. Šis ir lielisks piemērs tam, kā izklaides iespējas spēj papildināt viena otru,” atzīst Huawei apmācību vadītājs A. Jekimovs.

Dizains, kas neatstās vienaldzīgu nevienu

Mūsdienas svarīgs aspekts ir ne vien viedtālruņa veiktspēja, bet arī vizuālais izskats. Ar Huawei P40 lite Tu noteikti tiksi pamanīts, jo tālrunis aprīkots ar progresīvo 6,4 collu Huawei Punch pilnskata (FullView) ekrānu, kas ir patīkams ne vien taustei, bet arī acīm. Savukārt ekrāna un korpusa iespaidīgā attiecība – 90,6 %, nodrošina patīkamu un ērtu skatīšanās pieredzi.

Jaunais P40 lite ir pieejams trīs metāliski izgaismotās krāsās – pusnakts melnā (Midnight Black), sakuras rozā (Sakura Pink) un sulīgi zaļā (Crush Green), tāpēc tas patiks gan tiem, kuri ciena klasiku, gan arī tiem, kuri vēlas izcelties un rotāt sevi košās krāsās.

Jauna lietotāju pieredze kopā ar AppGallery

Iegādes brīdī jaunais P40 lite ir aprīkots ar Huawei lietotņu veikalu AppGallery, kura klāstā ir daudzas noderīgas gan vietējā, gan pasaules mēroga lietotnes. Huawei vēlas uzlabot savu lietotāju pieredzi un piedāvāt vēl vairāk, tādēļ katrā valstī izveidotas īpašas speciālistu komandas, kas sadarbojas ar lietotņu izstrādātājiem, lai pēc iespējas biežāk atjaunoto AppGallery pieejamo lietotņu klāstu un pievienotu tam aizvien jaunas lietotnes.

Huawei tāpat padomājis par efektīvu datu pārnesi, iegādājoties jaunu viedtālruni. “Pārsūtīt datus no vecās uz jauno viedierīci ir daudz vieglāk un ātrāk, kā sākotnēji varētu šķist. Pirmais un svarīgākais solis, ko vajadzēs veikt, lai pārsūtītu datus uz jauno ierīci, ir lejuplādēt vecajā modelī AppGallery pieejamo lietotni “Tālruņa klons” (Phone Clone),” stāsta A. Jekimovs. Tālāk atliek iestatīt bezvadu tīklāja datu pārraidi starp abām ierīcēm, noskenēt ekrānā redzamo QR kodu un atzīmēt visus datus, kurus nepieciešams pārnest uz jauno viedtālruni. “”Tālruņa klons” darbojas starp visiem Android tālruņiem, tostarp jaunajiem Huawei P40 sērijas telefoniem,” piebilst A. Jekimovs.

Izvirzot drošību pirmajā vietā, Latvijā nu tiek piedāvāts īpašs pakalpojums, kas ļauj lietotājiem par savu Huawei viedtālruni parūpēties ātri un efektīvi, turklāt – pat neizejot no mājām. “Gadījumā, ja ierīcei būs nepieciešams remonts, kurjers tai aizbrauks pakaļ līdz pat lietotāja mājas durvīm. Kad bojājums tiks novērsts, pats viedtālrunis tiks dezinficēts un nogādāts atpakaļ uz īpašnieka dzīvesvietu. Turklāt, ja kādam Huawei viedtālrunim garantija beigsies ārkārtas stāvokļa laikā, Huawei to automātiski pagarinās līdz 15. jūnijam pilnīgi bez maksas. Jāpiebilst, ka šis pakalpojums darbosies tikai Huawei pilnvarotajos servisa centros,” stāsta A. Jekimovs.

Plašāka informācija par Huawei un AppGallery pieejama šeit.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.