Daugavpilī, 8.martā, pēc pakaļdzīšanās aizturēts rūdīts automašīnu zaglis

8.martā pēc pakaļdzīšanās likumsargiem Daugavpilī izdevies aizturēt rūdītu auto zagli, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

8.martā ap plkst.7 policija saņēmusi informāciju no kāda Daugavpils iedzīvotāja, kura acupriekšā bija nozagts viņam piederošs “Volkswagen” markas transportlīdzeklis. Saistībā ar notikušo Daugavpils iecirknī sākts kriminālprocess, savukārt nozagtās automašīnas apraksts nodots visiem norīkojumiem.

Viens no reģiona pārvaldes darbiniekiem braucis pa Daugavpils apvedceļu un pretējā braukšanas joslā pamanījis minēto mašīnu. Likumsargs, mainot braukšanas virzienu, sācis pakaļdzīšanos, savukārt iespējamais zaglis, palielinot braukšanas ātrumu, meties bēgt.

Pakaļdzīšanās turpinājusies meža masīvā, arī Križu mikrorajonā, taču pēc laika mašīna apstājusies, no tās izkāpis vīrietis, kurš sācis bēgt garāžu kooperatīva virzienā. Pēc 300 metriem vīrietis tika panākts un aizturēts.

Vēlāk noskaidrots, ka aizturētais ir kāds 1978.gadā dzimis vīrietis, kurš jau agrāk vairākkārt ir bijis tiesāts par analoģiskām zādzībām.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, tiek skaidrota vīrieša saistība ar šo noziedzīgo nodarījumu, savukārt transportlīdzeklis tuvākajā laikā tika atgriezts tā likumīgajam īpašniekam.

Policija atgādina, ka par svešas kustamas mantas zādzību soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Foto: Ekrānšāviņš no Facebook.com/Valsts.Policija

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.