Trīs personas rosina apsūdzēt par naudas atmazgāšanu, piesavinoties luksuss klases automašīnas

Valsts policija (VP) lūgusi sākt kriminālvajāšanu pret trīs personām par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, piesavinoties luksuss klases automašīnas, aģentūru LETA informēja VP.

Šī lieta sākta 2016.gada oktobrī. Izmeklēšanā konstatēts, ka no kādas Latvijā reģistrētas līzinga kompānijas piesavinātas luksuss klases automašīnas, pēc kā tās prettiesiski izvestas no valsts un ar viltotu dokumentu palīdzību realizētas trešajām personām, tādā veidā veicot noziedzīgi iegūto naudas līdzekļu legalizāciju.

Policijas veiktās izmeklēšanas laikā divām luksuss klases automašīnām, kuru kopējā vērtība pārsniedza 200 000 eiro, tika uzlikti aresti.

Policija šajā lietā lūdz apsūdzēt trīs personas par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā un par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā vai organizētā grupā.

VP rosinājusi prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu vēl kādā lietā par noziedzīgi iegūtu naudas līdzekļu legalizāciju lielos apmēros.

2016.gada maijā sāktajā kriminālprocesā notika izmeklēšana par organizētu starptautisku grupu vairāku personu sastāvā gan no Latvijas, gan ārvalstīm, kas nodarbojās ar tā saucamās “čaulas bankas” pakalpojumu nodrošināšanu.

2016.gadā veiktajās kratīšanās izņemts liels apmērs izmeklēšanai nozīmīgu priekšmetu – datu nesēji, kodu kartes, kodu kalkulatori, tālruņi un citi priekšmeti ar pierādījumu nozīmi.

Policija šajā lietā noskaidroja, ka organizētā noziedzīgā grupa, izmantojot fiktīvus uzņēmumus un deklarējot līgumus par faktiski nenotikušiem darījumiem, veica bezskaidras naudas līdzekļu pārskaitījumus trešo personu uzdevumā, tādējādi veicot noziedzīgi iegūtu naudas līdzekļu legalizāciju lielos apmēros.

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.