Reidā Kurzemē četru stundu laikā aptur 50 transportlīdzekļus ar neatbilstošām riepām

Profilaktiskā reida laikā Kurzemē četrās stundās apturētas 50 automašīnas ar neatbilstošu riepu protektora dziļumu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Kopumā Kurzemē tika pārbaudīti 850 transportlīdzekļi, savukārt protokoli noformēti 169 gadījumos. 50 protokoli noformēti par neatbilstošu riepu protektoru dziļumu, un visvairāk šādu pārkāpumu fiksēts Talsos – 15.

“Diemžēl rezultāti parāda, ka transportlīdzekļu vadītāji vieglprātīgi izturas pret elementārām ceļu satiksmes drošības prasībām. Šie 50 protokoli par neatbilstoši riepu protektoru dziļumu ir noformēti vien četrās stundās,” pauda policijasKurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja priekšnieks Gints Ešenvalds.

Tāpat ir noformēti 36 administratīvo pārkāpumu protokoli par drošības jostu nelietošanu, no kuriem lielākā daļa arī noformēta Talsos – 19 protokoli. Kurzemes reģionā par bērnu sēdeklīšu nelietošanu ir noformēti pieci protokoli, tikpat par viedierīču lietošanu. Tāpat aizturēti trīs dzērājšoferi un četri velosipēdisti, kas braukuši, būdami alkohola reibumā.

Reida laikā tika konstatēti arī citi pārkāpumi, piemēram, braukšanas ātruma pārsniegšana 19 gadījumos, agresīva braukšana 14 gadījumos, tāpat aizturēti astoņi vadītāji, kas transportlīdzekli vadījuši bez autovadītāja apliecības.

“Situācija ir jālabo, mūsu mērķis ir samazināt ceļu satiksmes negadījumu skaitu ar cietušajiem un bojāgājušajiem. Pēc šiem rezultātiem redzam, kā attiecamies pret riepām, to stāvokli, bērnu sēdeklīšu un drošības jostu lietošanu. Ņemot vērā laikapstākļus un to, ka ceļi var būt slideni, un, analizējot profilaktiskā pasākuma rezultātus, konstatējām, ka ne visi autovadītāji ir aprīkojuši savus transportlīdzekļus ar atbilstošām ziemas riepām. Būsim atbildīgi gan pret sevi, gan apkārtējiem,” aicināja Ešenvalds.

Paredzēts, ka policija šonedēļ pastiprināti pievērsīs uzmanību drošības jostu un bērnu sēdeklīšu lietošanai, lai mazinātu cietušo skaitu ceļu satiksmes negadījumos.

Foto: Valsts Policija

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.