Bīstamās “izpriecas” Daugavpils centrā beidzās ar administratīvo lietvedību (+ VIDEO)

Daugavpilī sodīs personas, kas vakaros vizinājušās pie automašīnas piestiprinātās ragavās

Daugavpilī šomēnes aizturētas vairākas personas, kas pie automašīnas bija piestiprinājušas ragavas un diennakts tumšajā laikā vizinājās ar tām pa pilsētu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Policijā secināts, ka, salīdzinājumā ar attiecīgo periodu 2018.gadā, reģionā šomēnes ir būtiski palielinājies reģistrēto ceļu satiksmes negadījumu skaits un arī cietušo personu skaits ir nedaudz pieaudzis.

“Sniegotos laikapstākļos drošības prasības ir striktākas, un diemžēl arī iespējamība iekļūt ceļu satiksmes negadījumā ir lielāka, tomēr ne visi šoferi ir tik apzinīgi un rūpējas par drošu braukšanu ziemā,” pauda Belova.

Turklāt šomēnes Daugavpils Pašvaldības policijas kameras ir fiksējušas kādu bīstamu likumpārkāpumu. Vairāki pilsētas iedzīvotāji bija “baudījuši ziemas priekus”, piestiprinot pie sava transportlīdzekļa ragaviņas un vizinoties ar tām tumšajā diennakts laikā pa Daugavpils centra ielām, kur arī vakaros notiek intensīva automašīnu un sabiedriskā transporta kustība.

“Par laimi, šoreiz viss beidzies bez cietušajiem, un likumpārkāpēju darbības nebija izraisījušas ceļu satiksmesnegadījumu, taču viņi nopietni apdraudēja gan savu, gan arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un dzīvību,” uzsvēra policijas pārstāve.

Saistībā ar notikušo VP Latgales reģiona pārvaldē sākta administratīvā lietvedība, iespējamie likumpārkāpēji ir noskaidroti, un tuvākajā laikā viņi tiks saukti pie administratīvās atbildības.

VP arī vērš uzmanību, ka drošai transportlīdzekļa vadīšanai ziemas laikā jāizvēlas laika apstākļiem atbilstošs braukšanas ātrums, kā arī jāizvairās no strauju manevru veikšanas. Tāpat policija atgādina, ka ziemas sezonā bremzēšanas ceļš ir garāks, tāpēc šoferiem ir jāietur lielāka distance no priekšā braucošajiem satiksmesdalībniekiem. Transportlīdzekļu vadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem uz tiltiem, ceļu pārvadiem, līkumiem un krustojumiem, jo šādi ceļu posmi bieži ir grūti pārredzami. Ļoti noderīgi būtu atkārtot zināšanas par to, kā rīkoties sānslīdes un akvaplanēšanas gadījumos, iesaka Belova.

Tāpat gada tumšajā periodā šoferus var sagaidīt arī tādi izaicinājumi kā apgrūtināta redzamība un slidenas brauktuves, tāpēc rūpīgi jāvērtē situācija un jāizvēlas atbilstošs ātrums. Pat, ja nav sniega, šajā laikā uz ceļiem var veidoties atkala jeb “melnais ledus” – ledus kārtiņa, kas var izskatīties kā slapjš asfalts. Tas samazina riepu saķeri ar ceļa virsmu, kā rezultātā var sākties automašīnas slīdēšana.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.