Pārgalvība uz ceļiem: Vidzemē palielinās ātruma pārkāpēju skaits (+ VIDEO)

Aizvadītājos mēnešos Vidzemes reģiona pārvades apkalpojamā teritorijā likumsargi fiksējuši vairākus būtiskus ātrumpārkāpumus.

Tā, piemēram, 28.maijā, pulksten 19:45 Strenču novadā, Jercēnu pagastā, autoceļa Inčukalns – Valmiera – Igaunijas robeža 86 kilometrā, 1984.gadā dzimis vīrietis brauca ar 210 km/h, kur atļautais braukšanas ātrums bija 90 km/h.

Minētajā gadījumā vadītājs norādījis, ka pārkāpis ātrumu, lai notestētu jaunās spēkrata riepas. Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policija biroja Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Lūks norāda, ka šāda rīcība ir apzināta likuma pārkāpšana: “Mani patiesi pārsteidz šādi pārkāpumi. Tā ir apzināta sevis un citu apdraudēšana un nevienā no gadījumiem neiet runa par nejaušu rīcību”.

Amatpersona piebilst, ka vadītāji ātrumu pārkāpj arī apdzīvotās vietās: “Ir sācies vasaras brīvlaiks, kurā bērni laiku pavada ārā. 18.maijā darbinieki fiksēja 117 km/h lielu braukšanas ātrumu apdzīvotā vietā. Stāsts nav par soda apmēriem, bet gan par radītajām briesmām. Ja nu uz ceļa būtu izskrējis bērns vai braucamo daļu nolēmis šķērsot velosipēdists? Pie šāda ātruma nav iespējams laicīgi noreaģēt, lai izvairītos no nelaimes, nemaz nerunājot par apstāšanos”. Jānis Lūks arī atzīst, ka likumpārkāpēju skaits šajā jomā tikai palielinās un acīmredzami šī brīža soda sankcijas nav pietiekošas, lai ierobežotu bezatbildīgo rīcību.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.