Dzērājšofera un ātruma pārkāpēja apturēšanai policisti sašauj riepas

Svētdien, lai apturētu kādu ātruma pārkāpēju, kurš turklāt bijis alkohola reibumā, policijas darbiniekiem nācies sašaut transportlīdzekļa riepas, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece

Autovadītāju, kurš pārvietojās ar “Toyota MR 2”, policijas darbinieki pamanīja Bauskas novada Brunavas pagastā, ceļa Rīga-Bauska-Lietuvas robeža 82.kilometrā, ap plkst.10. Fiksēts, ka transportlīdzeklis brauc ar ātrumu 127 kilometri stundā (km/h) vietā, kur atļautais ātrums ir 70 km/h.

Policijas darbinieki, kuri brauca ar netrafaretu automašīnu, nolēma apturēt pārkāpēju, lai noformētu administratīvā pārkāpuma protokolu, taču autovadītājs nereaģēja uz dienesta transportlīdzekļa ieslēgtiem gaismas un skaņas signāliem, palielināja braukšanas ātrumu un centās bēgt Grenctāles virzienā.

“Transportlīdzekļa vadītājs ar savu rīcību vairākkārt radīja avārijas situācijas uz ceļa, ar ko apdraudēja citus ceļu satiksmes dalībniekus. Lai pārtrauktu pretlikumīgās un bīstamās darbības, tika pieņemts lēmums pielietot šaujamieroci, izdarot brīdinājuma šāvienu gaisā. Tā kā vadītājs uz to nereaģēja, tika sašautas abas aizmugurējās riepas, pēc kā autovadītājs pameta transportlīdzekli un centās bēgt, taču tika aizturēts,” notikušo aprakstīja Sietniece.

1974.gadā dzimušajam vīrietim policisti konstatēja teju divu promiļu reibumu, un viņam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par nepakļaušanos likumīgai prasībai apturēt transportlīdzekli, par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, kā arī par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.