Policija piemēro sodu par braukšanu pa Liepājas šoseju ar 151 km/h, videoreģistratorā piefiksētais ātrums vien 93 km/h (+ video)

Sociālajā tīklā Facebook plašu atsaucību guvusi kāda autovadītāja piefiksēta situācija, kurā ceļu policijas ekipāža uz A9 šosejas viņu apturējusi par braukšanu ar 151 km/h. Autovadītājs gan apgalvo, ka braucis ar kruīza kontrolē iestādītiem 100 km/h, arī videoreģistrators piefiksējis 93 km/h lielu braukšanas ātrumu.

Videoklipā arīdzan redzams, ka 100 m attālumu starp ceļa stabiņiem autovadītājs veicis apmēram 4 sekundēs, tādējādi braukšanas ātrums bijis vadītāja minētie 100 km/h. Ja autovadītājs būtu braucis ar policijas norādītajiem 151 km/h, tad šī distance tiktu pieveikta 2.5 sekundēs.

Ierakstā Facebook autors minējis, ka viņam piemērots naudas sods un atņemtas tiesības, taču sevi par vainīgu neuzskata un vērsīsies tiesā.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz: Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem, kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, —

uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no trīssimt sešdesmit līdz četrsimt astoņdesmit euro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz sešiem mēnešiem.

Šobrīd portāla iAuto.lv rīcībā nav informācijas, kas apliecinātu redzamā video autentiskumu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.