110 000 eiro par “Ferrari” rāmi (+ foto)

21.martā Francijas pilsētā Lionā notika izsole, kurā par 110 000 eiro pārdeva leģendārā 60.gadu sportkāra “Ferrari 250 GTO” rāmi.

Lai saprastu, kādēļ par izlocītu cauruļu konstrukciju tiek maksāta tik astronomiska summa, būtu jāzina daži fakti, proti: šāds rāmis savulaik tika izmantots, lai ražotu “Ferrari 250 GTO” – sporta auto, kas, pateicoties daudzām uzvarētām sacensībām, nelielajam izgatavoto eksemplāru skaitam (tikai 33) un brīnišķīgam, šķietami laika neskartam dizainam, mūsdienās kļuvis par visdārgāko klasisko automobili, kura vērtība ir vairāki desmiti miljonu dolāru.

Tas nav izdomājums, bet gan apstiprināts fakts – par pēdējiem diviem “Ferrari 250 GTO,” kas tika pārdoti izsolē, jaunie īpašnieki samaksāja 60 miljonus dolāru – 30 miljonus par katru.

Tieši tādēļ viss, kas saistīts ar leģendāro sportkāru maksā milzu naudu – arī rāmis, kuru pasaulē ir tikai divi- viens no tiem tika pārdots Francijā sarīkotajā izsolē, bet otrs glabājas “Ferrari” muzejā Maranello un acīmredzot nav pārdodams.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.