Sekmīgi sākta atteikšanās no ātrās palīdzības auto ārpakalpojuma

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) sācis pakāpenisku atteikšanos no automašīnu ārpakalpojuma izmantošanas un sola, ka pakalpojums tiks nodrošināts bez jebkādiem pārrāvumiem.

Ar 18.martu dienests pakalpojumu nodrošina paša spēkiem septiņās teritorijās – Tukumā, Kandavā, Ogrē, Lielvārdē, Madlienā, Siguldā un Saulkrastos. Šajās teritorijās pakalpojums tiek nodrošināts ar dienesta rezerves mašīnām, kas iepirktas 2012./ 2013.gadā.

No trešdienas plkst.9 dienests ir pārņēmis desmit automašīnu nodrošināšanu. Tas tika veiksmīgi izdarīts, absolūti neietekmējot operatīvo situāciju, žurnālistiem preses konferencē norādīja NMPD vadītājs Armands Ploriņš.

Šobrīd no 42 ātrās palīdzības mašīnām, kas netika izmantotas, bet stāvēja dienesta autobāzēs, tehniskā kārtībā ir savestas 22, bet vēl 20 tiek remontētas.

Kā skaidroja Ploriņš, šo 22 mašīnu remontēšanā ir ieguldīti 24 000 eiro, tomēr par galējām izmaksām varēs spriest tikai tad, kad būs salabotas visas mašīnas.

Foto: Ekrānšāviņs no youtube.com

Savukārt, kā uzsvēra veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS), pēc remontam iztērētā finansējuma apzināšanas par atlikušo summu plānots iegādāties pilnībā jaunas ātrās palīdzības mašīnas, kā arī nākamgad iecerēts iegādāties 38 jaunas mašīnas. Kā norādīja ministrs, iedzīvotāji var būt droši, ka pakalpojums tiks nodrošināts bez pārrāvumiem.

“Šodien vismaz Siguldā un Saulkrastos tas pakalpojums tiek sniegts kvalitatīvāks, jo tās mašīnas, kas ir uz līnijas ir būtiski labākas, nekā tās, kas tika izmantotas šo pakalpojumu pērkot ārpakalpojumā,” minēja Belēvičs.

Kā ziņots, kopš 2010.gada Rīgas reģionālā centra operatīvos medicīniskos transportlīdzekļus un to autovadītājus nodrošina ārpakalpojuma sniedzējs – AS “Rīgas sanitārā transporta autobāze”. Līgums ar uzņēmumu beigsies 2015.gada aprīlī, un valdība nolēmusi neturpināt šāda veida ārpakalpojumu.

Papildus Veselības ministrija nolēmusi nodot vairākas līdz šim NMPD Rīgas reģionam pakļautās pilsētas citu reģionu pārvaldībā. Turklāt ministrija to uzdevusi izdarīt ātrāk, nekā bija paredzēts iepriekš. Šīs pilsētas ir jau minētās Tukums un Kandava, kā arī Ogre, Madliena un Lielvārde, kas nodotas Kurzemes un Zemgales reģiona pārvaldībā.

Savukārt Siguldas pilsēta no šodienas nodota Vidzemes reģionālā centra pārvaldībā, bet Saulkrasti paliks pakļauti Rīgas reģiona centram. Kā rakstīts iepriekš, abās šajās pilsētās no 18.marta neatliekamo medicīnisko palīdzību nodrošinās, izmantojot valsts automašīnas, nevis AS “Rīgas Sanitārā transporta autobāze” nodrošinātās.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.