Jaunā Audi A8 startu atliek autopilota dēļ

Vācijas autobūves kompānija audi pārcels flagmaņa A8 jaunās paaudzes modeļa startu no 2016.gada uz 2017.gadu. Kavēšanās iemesls – nepieciešamība pilnveidot autopilota tehnoloģijas darbību.

Audi A8 autonomās braukšanas sistēma spēs pastāvīgi vadīt automobili lielā ātrumā uz ātrgaitas šosejas, manevrēt ceļa sastrēgumos un autostāvvietās.

Audi inženieri uzsver, ka viņu izstrādātās tehnoloģijas priekšrocības ir samērā vienkāršā konstrukcija, kas neprasa iejaukšanos stūres iekārtas un bremžu sistēmās. Autopilots veiksmīgi izmēģināts testa braucienos, kur A8 prototipi bez cilvēka iejaukšanās to darbībā nobraukuši 37 000 kilometru.

Audi flagmanis kļūs par pirmo markas modeli, kas iegūs konceptam Prologue izmantoto jauno vizuālo noformējumu. Mediji vēsta, ka jaunais A8 „izstrādāts no nulles” un tiks ražots uz MLB platformas, kas nedaudz modernizētā variantā tiek izmantota jaunās paaudzes Q7 krosoveram.  Sedana dzinēju klāstā būs sešu un astoņu cilindru agregāti, tāpat kā varenais W12, kas tiks modernizēts tā, lai atbilstu Euro-6 normatīviem.  

Piebildīsim, ka pie autopilota tehnoloģijas projektiem strādā gandrīz visas lielākās autobūves kompānijas. 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.