“Peugeot” pārdošanas rezultāti Baltijas valstīs pagājušajā gadā pieauga par 8%

“Peugeot” automobiļu pārdošanas rezultāti Baltijas valstīs pagājušajā gadā pieauga par 8% jeb 3019 vienībām, pasaulē kopumā “Peugeot” pārdošanas apjomi sasniedza 1,6 miljonus automašīnu, kas ir par 5,4% vairāk nekā iepriekš, informē uzņēmuma “KW Bruun Baltic” izpilddirektors Rasmuss Tali.

Igaunijā “Peugeot” ieguva 7,3% lielu tirgus daļu, Latvijā – 6,7% un Lietuvā – 1,3%. Par vispopulārākajiem “Peugeot” modeļiem Baltijas valstīs pagājušajā gadā kļuva: “Peugeot 208” (14%), “Peugeot 2008” (8%), “Peugeot 3008” (19%) un “Peugeot 508” (10%), no komerctransporta visvairāk pārdotie modeļi bija “Partner” (20%) un “Boxer” (10%).

“Pēdējie patērētāju pētījumi un analīze apstiprina, ka Baltijas valstu automašīnu tirgus arvien vairāk un vairāk virzās ekonomiskuma un praktiskuma virzienā, vienlaikus viens no patērētāju vissvarīgākajiem kritērijiem vēl aizvien ir arī automašīnas izskats un dizains – šie kritēriji atbilst “Peugeot”, jo mūsu modeļi, pateicoties jaunajiem dzinējiem, ir vieni no ekonomiskākajiem, turklāt tiem ir labākā produkta un cenas attiecība tirgū,” atzīmē Tali.

“Aplūkojot esošos rezultātus un prognozes, redzam, ka Lietuvai ir lielāks potenciāls, kur mēs plānojam šajā tikko sāktajā jaunajā gadā divkāršot “Peugeot” modeļu tirdzniecību, mums tam ir labas priekšrocības – jauns, attīstīts izplatītāju un apkalpotāju tīkls kopā ar atjaunotu modeļu izvēli,” piebilda Tali.

Eiropas otrais lielākais automobiļu ražotājs “PSA grupa” pagājušajā gadā palielināja “Peugeot” automašīnu tirdzniecību pasaulē par 5,4%, pārdodot 1 634 666 automašīnas. Visvairāk, par 43%, “Peugeot” tirdzniecība pieauga Ķīnā un Dienvidaustrumāzijā.

Eiropā “Peugeot” automašīnu tirdzniecības apjomi palielinājās par gandrīz 10%, pārdodot 965 090 automašīnas, ar šiem rezultātiem nonākot piektajā pozīcijā un ieņemot 6,5% lielu tirgus daļu. Kopumā uz pagājušā gada beigām pasaulē bija saražots jau 63 100 100 “Peugeot” automašīnu.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.