“Volvo S60 Cross Country” debitēs Detroitā (+ foto)

Izstumjot uz skatuves dēļiem “S60 Cross Country,” “Volvo” Detroitas motoršovā parādīs savu ideju turpinājumu attiecībā uz vieglajiem bezceļu modeļiem.

Foto: Publicitātes foto

2014.gada rudenī Losandželosas motoršovā “Volvo” ieradās ar “V60 Cross Country” – viegliem offroad pārbaudījumiem sagatavotu universālu. Līdzīgi modeļi ir daudziem ražotājiem, piemēram, “Volkswagen” (“Passat Alltrack”), “Audi” (“A6 allroad quattro”) u.c., tādēļ gluži vai dīvaini, ka līdz šim neviens nebija iedomājies izgatavot šādas nozīmes sedanu.

Foto: Publicitātes foto

“Volvo” kļūdu labojis un uz Detroitu ved “S60 Cross Country” – sedanu, kas aprīkots ar 18 (var būt arī 19) collu diskiem un riepām ar īpaši augstu profilu, par 65 mm augstāku piekari un apakšas aizsargiem priekšā un aizmugurē. Paplatinātos sedana spārnus sedz melni plastikāta aizsargi, bet sliekšņus – alumīnija uzlikas. Automobilim izveidots jauns priekšējais buferis un izplūdes sistēma, kas integrēta aizmugures pamperī, bet salonā uzsvars likts uz sportisku noti, ko pasvītro melni sporta ādas sēdekļi ar brūnu diegu nošuvumu.

Foto: Publicitātes foto

“Volvo S60 Cross Country” būs pieejams ar priekšējo vai visu riteņu piedziņu, bet motoru piedāvājumā būs tikai dīzeļi. Priekšpiedziņas versija būs komplektēta ar divu litru četrcilindru 181 ZS turbo agregātu, bet pilnpiedziņas variants – ar 2,4 litru 215 ZS pieccilindru D5 motoru.

Cenu “Volvo” pagaidām nenosauc, taču tā noteikti būs augstāka nekā parastajam “S60” sedanam (no EUR 28 900).

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.