Volvo izstrādājis trīscilindru motoru (+ foto)

Volvo uzsākusi Drive-E saimes trīscilindru benzīna motora izmēģinājumus. Ražošanā tas nonāks 2017.gadā un tiks piedāvāts vairākos variantos, ar jaudu līdz pat 180 ZS.

Jaunā motora projektu oficiāli apstiprinājis Dereks Krabs – kompānijas jauno dzinēju un transmisiju daļas vadītājs. Paredzams, ka jaunais 1,5 litru turbo agregāts tiks uzstādīts ne tikai Volvo kompaktajiem un uz CMA platformas radītajiem modeļiem, bet arī 60-tās sērijas modeļiem ar SPA tehniskās platformas bāzi.

Motori varēs strādāt kombinācijā ar manuālo vai automātisko pārnesumkārbu, hibrīdsistēmas sastāvā, kā arī komplektā ar pilnpiedziņu. Jaunais motors atbildīs Euro-7 normatīviem, kas stājas spēkā 2020.gadā. Kompānijas speciālisti uzskata, ka līdz tam brīdim kaitīgo CO2 izmešu vidējais daudzums visā Volvo modeļu gammā nepārsniegs 95 gramus uz vienu kilometru.

Trīscilindru agregāts tika uzbūvēts un nosūtīts izmēģinājumiem 48 nedēļas pēc tam, kad kompānijas vadība pieņēma pozitīvu lēmumu attiecībā uz šo projektu. Vēl divi gadi paredzēti testiem, nepilnību novēršanai un sagatavošanai konveijera ražošanai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.