Pārvarot 2500 km holandiete sasniedz Dienvidpolu ar traktoru (+ foto)

Holandiete Menona Ossevoorta ar Massey Ferguson traktoru nobraukusi 2500 kilometrus sarežģītos apstākļos un sasniegusi Dienvidpolu.

Foto: Publicitātes foto

Mediji informē, ka ceļojums sācies 22.novembrī no Krievijas antarktiskās stacijas „Novolazerevskaja,” bet mērķis tika sasniegts 9.decembrī. Ossevoortu pavadīja septiņu cilvēku komanda, ieskaitot pārstāvjus no Massey Ferguson. Visu pārbrauciena laiku traktors praktiski netika noslāpēts, ceļotāji nakšņoja teltīs, bet sievieti pie stūres periodiski nomainīja viņas franču pārinieks.

Foto: Publicitātes foto

Komanda bija plānojusi sasniegt Dienvidpolu jau 7.decembrī, taču 300 km pirms galapunkta laika apstākļi kļuva tik neciešami, ka pārvietošanās ātrums saruka līdz 4 km/h. Traktors ik pa brīdim iestiga sniegā, tomēr tehnika uzvarēja – palīdzēja pirmais pārnesums un diferenciāļa bloķētājs.

Foto: Publicitātes foto

Ceļojumu 38 gadus vecā holandiete salīdzināja ar rodeo – nekad līdz tam viņai nebija nācies braukt ar traktoru tik sarežģītos apstākļos. Neatlaidīgā sieviete priecājas par sasniegto mērķi, kas viņai padevies tikai otrajā mēģinājumā. 2005.gada vasarā viņa jau devās uz Dienvidpolu ar savu personīgo traktoru un šķērsojot 17 valstis ieradās Keiptaunā. Diemžēl, kuģis uz Antarktiku jau bija devies prom un holandiete izlēma atgriezties mājās. Ceļojums ilga četrus gadus, par ko viņa vēlāk uzrakstīja grāmatu.  

Foto: Publicitātes foto

Daži fakti par tikko pabeigto ceļojumu: traktora motors bez pārtraukuma strādāja 584 stundas, 2500 kilometriem tika iztērēti 650 galoni degvielas, vidējā temperatūra – mīnuss 27 grādi.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.