Izsniegts pirmais jaunā “VW Passat” eksemplārs (+ foto)

Jergs Rīters no Vācijas pilsētiņas Volfenbitelas kļuvis par pirmo klientu, kas saņēmis jaunā, astotās paaudzes “Volkswagen Passat” atslēgas.

“Volkswagen” „Autostadt” auto centrā izsniegtais sudraba “Tungsten Silver Metallic” krāsas “Passat Variant” 2.0 TDI BlueMotion universāls aprīkots ar 150 ZS jaudīgu dīzeļdzinēju. “Comfortline” komplektācijai papildu iegādāta “Climatronic” klimatkontroles sistēma, ziemas pakete un audio sistēma “Composition Media.”

Vācijā jaunā “Passat” sedana cena sākas pie atzīmes EUR 25 875, “Passat Variant” maksā 26 950 eiro.

Zemāk Volkswagen dīlera “Moller Baltic Import SE” apraksts:

Visas Passat paaudzes ietilpst pasaulē veiksmīgāko vidēja izmēra automobiļu kategorijā. Šim Volkswagen modelim ar 1,1 miljonu pārdotu vienību (2013.gadā) ir lielākais noiets pasaulē. Lai šie panākumi turpinātos arī astotajā paaudzē, jaunais Passat atkal tiek piedāvāts sedana un Variant versijā un ir papildināts ar virkni dažādu inovāciju. Pateicoties progresīvam dizainam, tā proporcijas ir kļuvušas daudz dinamiskākas (tostarp virsbūves apakšdaļa, pagarināta riteņu garenbāze).

Foto: Publicitātes foto

Tāpat ir izmantotas arī jaunākās tehnoloģijas. Automobiļa aprīkojumā ietilpst tādas sistēmas kā aktīvais informācijas displejs (digitāls mērinstrumentu panelis), kā arī uz lietojumprogrammu pamata veidota aizmugurē sēdošo pasažieru izklaides sistēma planšetdatoriem, priekšējā palīgsistēma ar pilsētas bremzēšanas palīgsistēmu un gājēju uzraudzības funkciju, kā arī vēl trīs jaunas sistēmas: avārijas palīgsistēma (avārijas situācijā transportlīdzeklis apstājas), piekabes stabilitātes kontrole (palīdz vadīt ar piekabi aprīkotu automobili) un sastrēgumu palīgsistēma.

Foto: Publicitātes foto

Jaunajam Passat būs pieejami dažādi benzīna un dīzeļdzinēji ar turbokompresoru, tiešās iesmidzināšanas sistēmu un jaudu no 88 kW / 120 ZS līdz 206 kW / 280 ZS. Tirdzniecības uzsākšanas fāzē vēl nebūs pieejami visi dzinēji, taču pakāpeniski to rinda tiks papildināta ar 1.4 TSI BMT 4Motion, 1.8 TSI BMT ar DSG pārnesumkārbu un 2.0TDI BMT100KW / 150 ZS ar visu riteņu piedziņu.

Foto: Publicitātes foto

Visi dzinēji atbilst Euro 6 izmešu standartam, bet degvielas patēriņš un CO2 izmešu daudzums ir samazināts par 20%. Visas versijas ir aprīkotas ar Start-Stop sistēmu un reģeneratīvās bremzēšanas sistēmu. Passat pirmo reizi būs pieejams arī plug-in hibrīda versijā (TSI dzinējs ar 115 kW jaudu un elektrodzinējs ar 80 kW jaudu un ārēji lādējamu akumulatoru). Ar sistēmas jaudu 155 kW / 211 ZS šis būs jaudīgākais pie elektrotīkla pieslēdzamais hibrīds un bezizmešu automobilis, ar kuru elektriskajā režīmā būs iespējams nobraukt 50 km.
Latvijā jaunais Volkswagen Passat sedana versijā pieejams sākot no 20 203 EUR, bet Passat Variant vesijā sākot no 21 214 EUR.

Foto: Publicitātes foto

 

Foto: Publicitātes foto

Volkswagen Passat pretendē uz titulu “Latvijas Gada auto 2015”, rezultāti būs zināmi šī gada 6. decembrī. Foto: iAuto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.