“Renault” kravas vilcējs aizlec 25 metrus (+ video)

“Lotus” F1 komandas “Renault” kravas vilcējs, kas tiek izmantots pārvadājot komandas inventāru no vienas sacīkšu vietas uz citu, uzstādījis Ginesa rekordu tāllēkšanā kravas automašīnām ar piekabi. Turklāt, brīdī, kamēr automašīna ar piekabi atradās gaisā, tai pa apakšu izbrauca “Lotus” sacīkšu bolīds.

Bīstamo triku “Lotus” komandai palīdzēja sagatavot amerikāņu IT kompānija “EMC,” kas izskaitļoja optimālo ātrumu un pareizo tramplīna leņķi. Arī kravas auto tika attiecīgi sagatavots: vilcējam pastiprināja kabīni, vadītāja sēdekli un piekari, bet piekabes un vilcēja sakabe tika pilnveidota, lai autovilciens trika laikā „nepārlūstu uz pusēm.”

Pie kravas auto stūres sēdās amerikāņu kaskadieris Maiks Raijans, kas piedalījies daudzu Holivudas grāvējfilmu (piemēram, “Terminators-2”), bet sacīkšu bolīdu vadīja krievu izcelsmes kaskadieris Martins Ivanovs, kas palīdzējis uzņemt filmas par Džeimsu Bondu un Džeisonu Bornu.

Triks ar kravas auto izdevās kā plānots – neviens no organizatoriem vai sacīkšu komandas dalībniekiem, kas lēciena laikā atradās piekabē, necieta – nelieli bojājumi pēc piezemēšanās konstatēti vien vilcēja piekarei un priekšējam buferim. 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.