420 ZS VW Golf būs ātrāks par Mercedes-AMG (+ foto)

Volkswagen gatavo kompaktklases Golf visjaudīgāko modifikāciju, kas ne tikai noliks pie vietas šī segmenta Mercedes-AMG modeļus, bet taisnību sakot, neatstās tiem ne mazāko izredžu.

Šobrīd kompaktās klases tronī valda 360 ZS jaudīgie Mercedes-AMG ar CLA45 AMG un A45 AMG, taču ne uz ilgu laiku – VW gatavo golfa 420 ZS versiju Golf 400R, kas neļaus par šo titulu citiem pat pasapņot.

Super Golf tiks veidots pēc līdzības ar šogad Pekinas motoršovā nodemonstrēto konceptu R400, taču ne tik radikālā dizainā – konstruktori nolēmuši pieturēties pie mazāk ekspresīvas formas vairāk tuvinoties GTI un R modeļiem, pievienojot konstrukcijai vien ar dažus nelielus papildu elementus (spliteris, aizmugures spoileris). Jaudīgais hečbeks tiks komplektēts ar pilnpiedziņu un divu litru benzīna turbo motoru, kas attīstīs 400 – 420 ZS jaudu. Automobiļa dinamiskie raksturlielumi pagaidām netiek atklāti, taču zināms, ka pirmizrādi tas piedzīvos 2015.gada Frankfurtes autoizstādē (septembris) un maksās aptuveni 50 000 eiro.

Foto: Publicitātes foto

Šobrīd jaudīgākā sērijveida Golf tronī atrodas modelis R Golf, kas komplektēts ar 300 ZS turbo motoru, var sasniegt 250 km/h un līdz 100 km/h paātrinās 5,1 sekundē. Vācijā Golf R cena ir nedaudz vairāk par 38 000 eiro.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.