Indijā “Datsun” hečbeks atzīts par bīstamu (+ video)

Indijas drošības testu eksperti no Bharat NCAP, kas veic līdzīgu darbu kā Eiropas EuroNCAP, atzinuši divus šajā valstī tirgotos automašīnu modeļus par bīstamiem. “Datsun Go” un “Maruti Suzuki Swift” drošība izrādījusies tik vājā līmenī, ka abi modeļi palikuši bez vērtējuma, nesaņemot nevienu zvaigzni no piecām iespējamām.

“Datsun Go” ir pirmais atjaunotās japāņu autobūves kompānijas modelis, kas izgatavots uz “Nissan Micra” bāzes, komplektēts ar 1,2 litru motoru un tiek tirgots Indijā, Indonēzijā un Dienvidāfrikā.

Frontālā trieciena imitācijā, kas notiek ar ātrumu 64 km/h triecoties pret šķērsli, “Datsun Go” priekšējā daļa pilnībā salūza, tādēļ manekena galvai bija tiešs kontakts ar stūres ratu un priekšējo paneli. Datorprogramma uzrādīja tik lielas pārslodzes manekena ķermenim, kas īstas avārijas gadījumā nebūtu savietojamas ar cilvēka dzīvību. Eksperti atzīmējuši, ka šajā situācijā arī gaisa spilvens (“Datsun” bāzes versijai to nav) nebūtu līdzējis, tādēļ, ka virsbūves struktūra pilnībā izjuka.

Hečbeks “Maruti Suzuki Swift” uzrādīja līdzīgus rezultātus, taču ar nedaudz mazāku virsbūves deformāciju. 

No šā gada arī Krievijas tirgū tiek piedāvāts jauns “Datsun” modelis, taču tas atšķiras no indiešu versijas un ir gatavots uz “Lada Kalina” bāzes. Par “Datsun on-Do” nosauktais sedans ir komplektēts ar ABS, vadītāja gaisa drošības spilvenu un elektronisko bremžu spēka sadales sistēmu. Motoru piedāvājumā iekļauti divi 1,6 litru benzīna dzinēji ar 82 un 87 ZS jaudu, bet cenas sākas no 329 000 rubļu (EUR 6024).

2015.gadā “Datsun” papildinās Krievijas tirgus piedāvājumu ar vēl vienu jaunu modeli – hečbeku “mi-DO,” kas aprīkots līdzīgu sedanam.  

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.