“Audi” autopilota sistēma būs labāka par cilvēku (+ video)

Jaunās paaudzes “Audi A8” tiks komplektēts ar pilnībā autonomu autopilota sistēmu, kas pēc kompānijas pārstāvju teiktā, garantēs daudz drošāku pārvietošanos nekā tas ir gadījumā, kad pie stūres sēž cilvēks. “Audi” autopilota tehnoloģija tiks pilnībā izstrādāta un pārbaudīta nākamo divu gadu laikā.

Pirmo prezentāciju plašākai publikai “Audi” plāno sarīkot Lasvegasas CES elektronikas sasniegumu izstādē, kas notiks 2015.gada janvārī. Komentējot šo lēmumu, “Audi” tehnoloģiju un komunikācijas nodaļas vadītājs Stefans Mozers paziņojis: „Ja jūsu rīcībā ir labs autopilots, varat rēķināties, ka tas vienmēr būs labāks par dzīvu cilvēku. Autopilots nesarunājās pa telefonu un pasažieriem, nenovērš uzmanību no ceļa, ieraugot skaistu meiteni. Uzskatu, ka mūsu izstrādātās tehnoloģijas ir labākas par lielāko daļu autovadītāju.”

Aizkavēt autopilota sistēmas ieviešanu dzīvē var tikai likumdošana, kas daudzās valstīs pagaidām nepieļauj šādas tehnoloģijas pielietošanu kopējās satiksmes ceļos.

Aizvadītajā nedēļā “Audi” nodemonstrēja autopilota tehnoloģiju praksē – pirms DTM čempionāta kārtējā posma Hokenhaimā, ar autopilotu apgādāts “Audi RS7” patstāvīgi izbrauca trases apli, turklāt darot to „kaujas režīmā.” Autopilota vadītais automobilis apli paveica divās minūtēs, kas ir līdzinās profesionāla sacīkšu braucēja sniegumam šajā trasē.

  

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.